Verkeer
Stuur appje
Zoek

Basisschool Paus Joannes XXIII opnieuw 'allround schoolsport kampioen' van Hengelo

20230717 hengelo sport paus joannes XXIII
Kinderen, leerkrachten en directie van basisschool Paus Joannes XXIII zijn opnieuw 'allround schoolsport kampioen' van Hengelo
Beeld: Hengelo Sport

Basisschool Paus Joannes XXIII mag zich opnieuw 'allround schoolsport kampioen' van Hengelo noemen. Dit is maandagochtend bekendgemaakt. Jaarlijks strijden 23 Hengelose basisscholen om een grote wisselbeker door mee te doen aan het sportprogramma van Hengelo Sport. Die werd maandag door kinderen, leerkrachten en directie van de basisschool in ontvangst genomen.

Bij de toernooien van Hengelo Sport waaraan de Hengelose basisscholen deelnemen, kunnen punten worden gescoord. Daaruit komt een eindklassement. Ieder jaar wordt aan het eind van het schooljaar bekend gemaakt welke school zich voor een jaar lang de allround schoolsport kampioen van Hengelo mag noemen.

“In 2020 en 2022 was de Paus Joannes ook al de sportiefste school en in het afgelopen schooljaar was opnieuw de Paus Joannes de school die de meeste punten wist te behalen. Een hele mooie prestatie van de hele school”, aldus het team van Hengelo Sport.

Naast de extra grote wisselbeker ontving de school een eerste prijs-beker, een grote banner voor op de gevel van de school en een cheque ter waarde van 250 euro. Deze cheque mag de school besteden aan sport- en spelmateriaal. Als afsluiter kregen alle kinderen ook nog eens een lekker ijsje als traktatie.

icon_main_info_white_glyph

Eindstand Allround Schoolsport Klassement 2022 - 2023

Paus Joannes: 1e prijs - 9076 punten
Hart van Slangenbeek: 2e prijs - 8017 punten
De Kiem: 3e prijs - 7916 punten

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.