Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dit jaar wél FBK schoolatletiek, maar met alleen Hengelose jeugd

45987 atletiek
28 basisscholen uit Hengelo hebben zich opgegeven voor het toernooi, waarop alle atletiekdisciplines aan bod komen.
Beeld: 1Twente

Het jaarlijks terugkerende FBK Schoolatletiek, dat normaliter wordt georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit heel Twente, gaat door. Vanwege de pandemie zijn dit keer helaas alleen Hengelose kinderen welkom.

Versoepelingen

Nu de aangekondigde versoepelingen inderdaad plaats gaan vinden, kan het toernooi toch gehouden worden. Sterker nog, het is vandaag al begonnen. Wél worden er maatregelen genomen om te voorkomen dat er teveel basisschoolleerlingen bij elkaar komen. Zo wordt het toernooi verspreid over 21 dagen en is publiek niet toegestaan. Daarnaast doen er aan deze editie dus alleen Hengelose kinderen mee.

icon_main_info_white_glyph

950 scholieren

28 basisscholen uit Hengelo hebben zich opgegeven voor het toernooi, waarop alle atletiekdisciplines aan bod komen. In totaal zullen 950 scholieren uit groep 8 verdeeld over 21 dagen in het FBK stadion sporten. Maandag 17 mei begonnen de eerste kinderen met de sportactiviteiten. De laatste dag staat gepland op 25 juni. Meer informatie over de data en de indeling van de groepen staat op www.hengelosport.nl

'Even alles vergeten'

Sportwethouder Claudio Bruggink is verheugd: “Het is heel erg belangrijk dat de jongeren gestimuleerd worden om lekker te gaan sporten. Om energie kwijt te kunnen, met leeftijdsgenoten bezig te zijn en om even alles te kunnen vergeten. Sportactiviteiten die nu weer mogen, moedigen we aan en moeten toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk kinderen”.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.