Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

1200 Hengelose kinderen doen mee aan triatlon rond honderdjarig Tuindorpbad

Deze week organiseert Hengelo Sport voor de zevende keer de Team Triatlon voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Hengelo. Dit jaar vindt de triatlon weer plaats in en rond het Tuindorpbad dat dit jaar honderd jaar bestaat.

Zwemmen, hardlopen en steppen

"De triatlon is normaal zwemmen, hardlopen en fietsen, maar in verband met de veiligheid kiezen we hier voor steppen, wat voor de kinderen ook makkelijker is," zegt Mark Dijkstra, coördinator van Hengelo Sport. Ieder team bestaat uit 3 personen, waarbij ieder teamlid om de beurt een mini-triatlon aflegt: 100 meter zwemmen in het Tuindorpbad, 750 meter steppen en 650 meter hardlopen rondom de Tuindorpvijver.

20230628 team triatlon tuindorpbad 2
Patrick Olthof van Stepteam Twente, druk bezig met uitreiken van een step aan een deelnemer.
Beeld: 1Twente

Laagdempelig

Voor het stepgedeelte werkt Hengelo Sport weer samen met Stepteam Twente. "We doen dit al jaren met veel plezier," zegt bestuurslid Patrick Olthof, terwijl hij de steppen uitdeelt aan de deelnemers. "In zo'n week krijg je 1200 kinderen op de step, dat is voor de sport fantastisch. Het is laagdrempelig om te doen, dus voor iedereen is het even leuk."

Winnaars

Vrijdag, op de afsluitende dag, worden de tijden van alle deelnemende teams bekeken. De nummers 1, 2 en 3 bij de jongens en de meisjes ontvangen een prijs. Verder zijn er ook nog teamprijzen voor het snelste meisjesteam en het snelste jongensteam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.