Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Weekendactiviteiten in Hengelo: Wijkfeest Slangenbeek, Oogst Festival en meer

Gitaren muziek stock twente
Beeld: 1Twente

Dit weekend zijn er weer allerlei activiteiten te bezoeken in Hengelo, van de Open Ateliers Hengelo tot livemuziek bij Oogst en De Houtmaat. Wij hebben alle activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Open Ateliers Hengelo

Kunstliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen bij verschillende kunstenaars. Zo'n 27 ateliers van 53 Hengelose kunstenaars zijn het hele weekend geopend. Speciaal voor het evenement is er een expositie ingericht in A-Galerie aan de Steynstraat in Hengelo. De ateliers zijn op zaterdag en zondag te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur. De plattegrond met deelnemende kunstenaars is te vinden op de website van de organisatie.

Still kunstroute
Lees ook
Open Ateliers Hengelo laat mensen laagdrempelig kennismaken met kunst

Oogst Festival

Op het terrein van Broedplaats Oogst vindt zaterdag de tweede editie van het Oogst Festival plaats. Op het programma staan tal van acts en kunst. Op het podium treden onder andere de Reggae en Ska-band Change The Mood, classic rock van R.A.T en 70's funk van Supermoon op. Je kunt ook een t-shirt laten bedrukken met ontwerpen van beeldend kunstenaar Jeroen 'Erosie' Heeman. Het evenement vindt plaats op zaterdag 15 juli van 14.00 uur tot 23.00 uur op het terrein van Oogst aan Esrein 53.

Cultuurpodium Houtmaat

Bij De Houtmaat is er zondag livemuziek op het buitenpodium. Dit weekend speelt Harmonieorkest VISION samen met de Hengelose coverband Je Bent Wie Je Band. Het optreden begint zondag om 14.30 uur bij De Houtmaat aan de Houtmaatweg 9.

Wijkfeest Slangenbeek

Van vrijdag tot en met zondag heerst er een feeststemming in de wijk Slangenbeek. Tijdens het wijkfeest is er livemuziek, eten, drinken en voldoende activiteiten voor kinderen. Op zondag is er een volleybaltoernooi en op zaterdagavond is er een feest voor volwassenen met DJ's en livemuziek. Het wijkfeest is vrijdagavond tot 22.45 uur, zaterdag tot 00.45 uur en zondag tot 18.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.