Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Monumentale boerderij Erve Austie in Beuningen wordt verkocht

Erve Austie
Beeld: Gemeente Losser

De monumentale boerderij Erve Austie in Beuningen wordt verkocht. In 2021 werd de verkoop van de boerderij met een jaar uitgesteld om te onderzoeken welke waardevolle aspecten bij verkoop van de boerderij zoveel mogelijk behouden kunnen worden. Het afgelopen jaar hebben de provincie Overijssel en de gemeente Losser overleg gevoerd. Dit gebeurde in samenspraak met inwoners, lokale initiatiefnemers en andere betrokkenen.

Verkoopinformatie

De informatie die verkregen is uit de overleggen is samengebracht in de herontwikkelingsplannen. Van daaruit is een voorstel gedaan die deel uitmaken van de verkoopinformatie voor de toekomstige eigenaar.

icon_main_info_white_glyph

Verkoopvoorwaarden

Aan de verkoop worden enkele voorwaarden gebonden. Het betreft behoud van maatschappelijke waarden, zoals het waarde hechten aan noaberschap en een toekomstige functie met meerwaarde voor de Beuningse gemeenschap. Maar ook cultuurhistorische waarden, zoals het respecteren van het unieke ensemble en het respecteren van de Twentse agrarische geschiedenis.

Natuurdoelstellingen gerealiseerd

Provincie Overijssel heeft de boerderij en de grond in 2017 aangekocht voor de realisatie van provinciale natuurdoelstellingen. De grond is voor de natuurdoelstellingen ingezet. In 2021 werd een vijftal gebouwen op het erf door gemeente Losser aangewezen als gemeentelijk monument.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.