Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vier studenten ROC van Twente verrast met Almelo MBO Awards 2023

110723 mboawards
V.l.n.r. burgemeester Gerritsen, Kay Westhoff, Anne Eerdman, Jeroen Vandenabeele en Trudy Vos die de prijs voor Atse van Raalte in ontvangst nam
Beeld: Gemeente Almelo

Een verrassing voor vier studenten van het ROC van Twente in Almelo. Zij ontvingen van burgemeester Arjen Gerritsen een Almelo MBO Award. “Het gaat alleen maar goed in Twente omdat we goede mbo’ers hebben. Als gemeente willen we die talenten stimuleren, zichtbaarder maken en verbinden aan Almelo en de regio.”

De gelukkige studenten zijn Kay Westhoff, Anne Eerdman, Jeroen Vandenabeele en Atse van Raalte. Naast een bronzen beeldje en certificaat, zat er ook een geldbedrag verbonden aan de prijs. Zo mogen Westhoff en Eerdman duizend euro investeren in een aanvullende opleiding of cursus. Dit mogen Vandenabeele en van Raalte ook met vijfhonderd euro.

Jeroen Vandenabeele en Atse van Raalte

Vandenabeele en van Raalte studeren aan de opleiding Entree Bouw, Wonen en Interieur. Dit doen zij op de locatie de Sumpel in Almelo. Als team deden zij samen mee aan de finale van de Skills Heroes. “Afgelopen studiejaar hebben jullie veel geleerd. De ervaringen die jullie hebben opgedaan tijdens Skills hebben hier aan bijgedragen, maar zeker ook de manier waarop jullie de dingen zelf hebben aangevlogen”, zei de burgemeester van Almelo tijdens de uitreiking.

Anne Eerdman

Eerdman volgt een opleiding tot schilder in Hengelo. Ze traint momenteel voor de EuroSkills. Dat is het EK voor beroepenwedstrijden, die dit jaar plaatsvinden in Gdańsk in Polen. Burgemeester Gerritsen vindt Eerdman een rolmodel en een inspiratie voor anderen. “Met jouw deelname ben je bovendien de eerste vrouw die Nederland vertegenwoordigt in het vakgebied schilderen.”

Schermafbeelding 2023 07 03 om 13 20 51
Lees ook
Anne uit Almelo plaatst zich voor het EK schilderen: ‘Ik moet 280 uur trainen’

Kay Westhoff

Westhoff studeert Fietstechniek en won goud tijdens Skills the Finals. Hij was de enige die tijdens de elektrische opdracht de juiste diagnose stelde. “Dat benadrukt jouw technische kennis en doortastendheid”, complimenteerde de burgemeester.

Gemeente Almelo

Met de awards wil de gemeente laten zien dat Almelo een mbo-stad is met goede toekomstmogelijkheden voor talenten. “Zodat studenten snel een baan vinden en ondernemers hun openstaande vacatures snel kunnen invullen. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt”, benadrukt Gerritsen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.