Verkeer
Stuur appje
Zoek

ZGT Almelo: in twintig jaar van oudbouw naar nieuwbouw

20230710 ZGT Almelo
Beeld: 1Twente / Henk Ketting

Almelo krijgt een nieuw ziekenhuis. Niet in een keer, maar in verschillende verbouwfasen op de huidige locatie en verdeeld over twintig jaar.

Ziekenhuis Groep Twente met ziekenhuizen in Almelo en Hengelo, maakte bekend dat eerst verouderde afdelingen als de OK-afdeling, de spoedeisende hulp en de intensive-care worden vernieuwd. Daarvoor is 15 jaar uitgetrokken. Een woordvoerster van het ZGT Almelo benadrukt dat alleen een visie over dit onderwerp is gedeeld. “In dit stadium kunnen we nog niet spreken van ver- of nieuwbouwplannen. Het zal nog enkele jaren duren voor de eerste schop de grond ingaat.”

Acute zorg blijft bereikbaar

Het ziekenhuis blijft gedurende de operatie steeds als geheel bereikbaar met een functionele acute zorg. “Gefaseerde nieuwbouw in Almelo geeft de meeste flexibiliteit in de toekomt, zodat de plannen gaandeweg aangepast kunnen worden als het veranderende zorglandschap daar om vraagt.”

Kosten

Verdere vragen wat de ingreep daadwerkelijk in de praktijk gaat betekenen voor patiënten en zorg, kunnen nog niet worden beantwoord. Ook over de hoogte van de kosten is nog niets te zeggen. “De financiële investering blijft de komende jaren een grote uitdaging. De gefaseerde bouwplannen geven de mogelijkheid om investeringen te spreiden en zo nodig bij te sturen naar aanleiding van de actuele marktontwikkelingen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.