Verkeer
Stuur appje
Zoek

Met fusie is Almelose wooncorporatie weer toekomstbestendig

Sint Joseph
Beeld: André Scheffers

Verduurzamen, slopen en nieuw bouwen: het zit er bij woningcorporatie Sint Joseph al een tijdje niet meer in bij gebrek aan financiële middelen. Een voorgenomen fusie met De Woonplaats moet uitkomst bieden. "Voor onze huurders verandert er niets”, verzekert Fokkelien Boorsma van Sint Joseph.

Zowel Sint Joseph als De Woonplaats benadrukken dat de fusie geen gevolgen heeft voor de dienstverlening aan huurders. Wel zullen huurders merken dat ook hun woningen straks worden meegenomen in de maatschappelijke en volkshuisvestelijke opgave waar ook Almelo voor staat. Huurders hoeven echter niet te vrezen dat de identiteit van hun verhuurder met 4900 woningen zal vervagen in kolos De Woonplaats met meer dan 16000 woningen in beheer. "Het reguliere onderhoud blijven we uitvoeren op de wijze die huurders van ons gewend zijn”, geeft woordvoerster Boorsma aan. "Het samengaan kan heel goed met behoud van identiteit van Sint Jospeph.”

Reggewoon

Huurders van Sint Joseph zullen straks ondervinden dat er meer kan worden geïnvesteerd in nieuwbouwprojecten en in het sneller verduurzamen van woningen in Almelo. "Dat is precies waarom beide corporaties de handen ineen slaan. Sint Joseph is daar alleen niet toe in staat", legt Boorsma uit. Buurcorporatie Reggewoon is bereid een bijdrage te leveren aan de investeringen, maar dat alleen is niet genoeg voor de opgave in Almelo.

Zomer 2024

Voordat de fusie tussen Sint Joseph en De Woonplaats officieel is, moeten er een aantal wettelijk verplichte stappen worden gezet. Het streven is om rond de zomer van 2024 eerst juridisch te fuseren en op een later moment ook organisatorisch. Daarna gaan de twee corporaties samen verder onder de naam De Woonplaats.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.