Verkeer
Stuur appje
Zoek

Introductieconcert in Enschede: deze Nederlandse topartiesten staan op de Oude Markt

Introductieconcert Enschede 2022 Fotografie Emiel Muijderman
Tijdens het Introductieconcert in 2022 was er op de Oude Markt een optreden van Goldband.
Beeld: Enschede Promotie/Emiel Muijderman

De line-up van het jaarlijkse Introductieconcert in Enschede is bekend. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd om drie Nederlandse topartiesten te strikken. Op woensdag 30 augustus wordt het nieuwe studiejaar feestelijk ingeluid op de Oude Markt, onder meer met een concert van zanger Claude.

De avond wordt om 19.30 uur afgetrapt door Maartje, die scherpzinnige Nederpop in het verlengde van Eefje de Visser en Froukje maakt. Naast haar opleiding Popacademie aan het ArtEZ Conservatorium Enschede neemt ze deel aan Metro’s Finest dat onderdeel uitmaakt van het talentontwikkelingstraject van poppodium Metropool.

Feesten tot één uur

Vervolgens is het de beurt aan Claude, die met zijn debuutsingle Ladada (Mon dernier mot) in één klap een nummer 1-hit. De zanger wordt vanwege zijn stijl al vergeleken met een van zijn grote voorbeelden, de Belgische zanger Stromae. Claude wordt opgevolgd door singer-songwriter Flemming, die al meerdere nummers in de Top 40 heeft gestaan.

Het Introductieconcert, dat tot 1.00 uur duurt, wordt afgesloten door Prins S. en De Geit. De band is een van de grootste sensaties op dit moment met een mix van rap, elektro, rock en pop. Tussen alle acts door zorgt het dj-duo The Heartbreaks dat de sfeer op de Oude Markt erin blijft.

Onderdeel van introductieweken

Het Introductieconcert is een gezamenlijk onderdeel van de introductieperiode van hogeschool Saxion en Universiteit Twente. Aankomende studenten van de UT maken tijdens de Kick-In kennis met de campus, studeren, de stad en het studentenleven in Enschede. Onder de noemer INTRO doen de nieuwe studenten van Saxion hetzelfde. Het Introductieconcert wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE), Universiteit Twente, Saxion, Metropool | Poppodia van Twente en Enschede Promotie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.