Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese scholieren in de finale van ‘Wat een uitvinding’ op SBS6

Joshua Wimnell, Rick Arentsen en Marissa Venturini, leerlingen van het Enschedese Bonhoeffercollege, staan zaterdagavond in de finale van het SBS6-programma ‘Wat een uitvinding’. Zij ontwierpen een game-handschoen voor mensen met één hand.

De halve finale bood perspectief voor het Enschedese drietal. De vakjury koos hen tot winnaars en gaf een puntentotaal van 28,5. Vijf-en-een-halve punt meer dan de nummer twee. Zaterdagavond moet blijken hoeveel die forse winst waard is in de eindstrijd van het programma.

Eenhandig gamen

Wimnell, Arentsen en Venturini kwamen op het idee van de ‘game glove’ na lezing van de schoolopdracht: bedenk iets voor een handeling die voor mensen met één hand moeilijk te doen is. “Wij dachten meteen aan gamen. Dat is moeilijk met één hand. Met deze handschoen kunnen ook zij meedoen in de game-wereld.”

Marissa Venturini Joshua Wimnell Rick Arentsen
Marissa Venturini, Joshua Wimnell en Rick Arentsen bedachten een game-handschoen en staan daarmee zaterdagavond in de finale van ‘Wat een uitvinding’
Beeld: Ernst Bergboer

Maar een idee is nog geen werkend apparaat. Het lukte de drie Enschedeërs om een werkend prototype te maken, dat tijdens de halve finale boven verwachting presteerde. Wimnell: “Ik had niet verwacht dat we zulke hoge cijfers zouden halen.” De vakjury was onder de indruk.

Mocht het drietal zaterdagavond winnen, dan wordt het prototype in productie genomen en ligt de ‘game glove’ straks in alle winkels van Action in heel Europa.

Update / spoiler alert: Helaas grepen de scholieren zaterdagavond net naast de hoofdprijs.

Robothand
Met de 'game glove' kunnen mensen met maar één hand de strijd aan met tweehandige gamers.
Beeld: Ernst Bergboer

‘Wat een uitvinding’zaterdagavond 17 juni 2023, 21:24, SBS6

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.