Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Accent FM steunt actie Joep met draaien plaatjes

Foto joep
Actie Joep wordt gesteund door AccentFM
Beeld: Twente FM

REUTUM- Accent FM gaat vrijdag plaatjes draaien en veilingen houden voor de achtjarige Joep uit Reutum. Joep heeft de ongeneeslijke oogaandoening Retinitis Pigmentosa. Voor onderzoek naar deze ziekte is geld nodig.

''Wat kunnen we doen om meer hoop te krijgen'', vroeg Thomas Rikhof, vader van Joep, zich af. Besloten werd om een wandeltocht te organiseren. Deze Walk4life wordt op 9 en 10 maart gehouden in Reutum. De opbrengst gaat naar het onderzoek.

Geld ophalen via de radio

Accent FM houdt vrijdag 3 maart een actiedag. De dj's draaien een aangevraagde plaat tegen betaling. Die dag worden tijdens de uitzending veilingen gehouden, waar de luisteraars op kunnen bieden. De dj's starten om 07.00 uur met de actie, rond middernacht wordt de opbrengst bekendgemaakt en de winnaar van veiling. De opbrengst wordt gedoneerd aan het goede doel.

De aandoening

Retinitis pigmentosa is een ernstige oogziekte, waarbij het netvlies langzaam kapotgaat. Twee jaar geleden werd duidelijk dat Joep aan deze oogziekte leed. Tegenwoordig is nog niks aan de aandoening te doen. Het zicht van Joep zal, als het niet te vermijden is, in de toekomst steeds smaller en waziger zijn.

De wandeling is een symbool om aandacht te vragen voor de aandoening'' zegt Thomas.

Onderzoek

Het geld wordt opgehaald voor onderzoeken naar de oogaandoening. Onderzoekers werken momenteel aan de ontwikkeling van een gentherapie.''Het is een genetische aandoening, hierdoor wordt het een lang en duur onderzoek'' zegt Thomas.

Walk4life

''De wandeling is eigenlijk symbolisch, op deze manier proberen we aandacht te vragen voor de aandoening'', zegt de vader van Joep. De wandeling start rond 19.00 bij Bays aan de Kerkstraat 78 in Reutum. Er is een mogelijkheid om beide dagen mee te wandelen, maar één van de dagen kan ook.

Via de site https://www.walk4light.nl/walk4light-reutum kan men geld doneren en zich aanmelden voor de wandeling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.