Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wednesday, Lurch en Fester komen naar Twente: theatergroep InSPE speelt The Addams Family

The Addams Family: wie kent het niet? De nogal eigenaardige Amerikaanse familie is al decennialang een kijkcijferhit in strip-, film- en musicalvorm. En nu komen Wednesday, Lurch, Fester en de andere hoofdpersonages ook naar Twente. Theatergroep Stichting InSPE vertolkt de duistere komedievoorstelling, begeleid door een orkest en livemuziek, op 1 juni en 3 juni (twee voorstellingen) in het Theaterhotel in Almelo.

The Addams Family vertelt het verhaal van de gelijknamige en bijzondere familie, die een diner organiseert voor het vriendje van Wednesday. Wednesday, de dochter in de familie Adams, is verliefd op Lucas: een lieve, slimme en knappe jongen uit een nette 'normale' familie. Wednesday vraagt aan haar vader om haar moeder niet te vertellen over de verliefdheid, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht.

Onlangs gaven leden van Stichting InSPE in de studio van 1Twente al een tipje van de sluier.

Het begon als eenmalig

Toen een groep theaterspelers in 2017 besloot om de voorstelling Jesus Christ Superstar op de planken te brengen, hadden ze geen idee dat het zou uitgroeien tot een gezelschap dat grote theaterproducties opvoert. In 2018 ging het gezelschap verder onder de naam Stichting International Student Productions Enschede, ofwel InSPE. "We proberen zoveel mogelijk mensen, zowel internationaal als nationaal, te verbinden met cultuur", aldus directielid Debbie Waninge.

"We dachten dat we dit eenmalig zouden doen"l, vult regisseur Robert Middelburg aan. Hij lacht: "Wie zou er gek genoeg zijn om dit nog een keer te doen? Dat bleek ik te zijn. Sindsdien regisseer ik de voorstellingen bij InSPE." Na de uitvoering van Jesus Christ Superstar speelde het theatergezelschap ook West Side Story en Fiddler on the Roof. Voor de uitvoering van The Addams Family zijn hier nog kaartjes te krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.