Verkeer
Stuur appje
Zoek

Duplexwoningen op 't Ribbelt in Enschede maken plaats voor nieuwbouw

20230426 Sloop en nieuwbouw Floraparkstraat Foto De Woonplaats
De woningen aan de Floraparkstraat die gesloopt worden
Beeld: De Woonplaats

Woningcorporatie De Woonplaats gaat 21 duplexwoningen aan de Floraparkstraat in Enschede slopen en er 23 nieuwe woningen voor terugbouwen. Het gaat om achttien beneden-bovenwoningen en vijf eengezinswoningen.

De nieuwbouw blijft beschikbaar voor de sociale doelgroep. Huidige huurders krijgen voorrang op andere woonruimte. Als minstens 70% van hen akkoord gaat met de plannen, vallen ze vanaf 1 juni onder een Sociaal Plan en krijgen ze ook een verhuiskostenvergoeding. Bewoners kunnen, onder bepaalde voorwaarden, ook kiezen voor een terugkeer naar de Floraparkstraat als de nieuwbouw klaar is.

Verduurzamen

De drie blokken met duplexwoningen die gesloopt worden, staan er sinds de jaren '50. Daar komt nu duurzame nieuwbouw voor terug.

De bouwplannen zijn onderdeel van een vernieuwingsslag waarmee De Woonplaats in 't Ribbelt bezig is. Aan de Gladiolenstraat zijn eerder al vijftien duplexwoningen verduurzaamd. De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt met de gemeente. Naar verwachting wordt in het najaar van 2024 gestart met de sloop van de woningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.