Verkeer
Stuur appje
Zoek

Busje explodeert in Enschede: 'Die man kwam lampen afleveren, maar ik had geen lampen besteld'

Een busje is vrijdagochtend geëxplodeerd in de buurt van de Burgemeester Stroinkstraat in Enschede. Na de ontploffing lagen onderdelen overal, tot honderd meter verderop. Het busje is uitgebrand. Een persoon is meegenomen naar het ziekenhuis, maar zou volgens getuigen niet zwaargewond zijn. Een buurtbewoner vertelt hoe de chauffeur van de bus vlak voor de explosie bij haar aanbelde met een doos in zijn handen. "Die man kwam lampen afleveren, maar ik had geen lampen besteld."

Even voor elf uur 's ochtends wordt bij de bewoonster aangebeld. Een man met een kaal hoofd en tatoeages staat met een doos voor de deur. Hij oogt verward. "Hij zei dat hij lampen kwam afleveren", getuigt de vrouw des huizes. Maar die had ze zelf niet besteld.

Op weg naar de buren

"Misschien de buren", denkt ze op dat moment hardop mee met de bezorger. Die wonen verderop, maar daarvoor moet eerst een stuk over een privé-landweggetje worden gereden. Ze besluit die buren te bellen om na te vragen of zij de lampen hebben besteld, maar die nemen niet op. "Rij er maar naartoe, zei ik toen."

“Hij moest de lampen om elf uur bezorgen. Precies rond dat tijdstip was de explosie.”

De man stapt weer in zijn busje en rijdt de zandweg op. Even later ontploft het busje. "Ik hoorde een enorme knal", vertelt de bewoonster. Kort daarna komt de bezorger bij haar terug met de vraag om de hulpdiensten te bellen.

Dan deelt ze nog een opvallendheid. "De man zei dat hij de lampen om elf uur 's ochtends moest afleveren. En precies rond dat tijdstip was de explosie."

Onderzoek

Het is onbekend of de bezorger de persoon is die uiteindelijk is meegenomen naar het ziekenhuis. Ook is niet duidelijk of die persoon in het busje zat of erbij stond.

Het gebied rond het ontplofte voertuig is ruim afgezet. Veel hulpdiensten zijn ter plaatse. De politie doet onderzoek.

20230414 Burgemeester Stroinkstraat ontploffing explosie bestelbus Enschede News United Dennis Bakker
Lees ook
Politie pakt onderzoek rond ontplofte bestelbus in Enschede groot aan, terrein blijft voorlopig afgezet
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.