Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politie pakt onderzoek rond ontplofte bestelbus in Enschede groot aan, terrein blijft voorlopig afgezet

20230414 Burgemeester Stroinkstraat ontploffing explosie bestelbus Enschede News United Dennis Bakker
Forensisch onderzoekers zijn al de hele middag druk bezig op het zijweggetje van de Burgemeester Stroinkstraat in Enschede.
Beeld: News United/Dennis Bakker

Het terrein in het buitengebied tussen Enschede en Hengelo waar vrijdag een bestelbus ontplofte, wordt behandeld als een plaats delict. Op het zijweggetje van de Burgemeester Stroinkstraat, waar rond elf uur 's ochtends de explosie in een busje plaatshad, zijn forensisch onderzoekers al de hele middag bezig. Voor het terrein staat een mobiel onderzoekslab. Over de precieze toedracht van de explosie is nog altijd niet veel bekend.

Wat wel duidelijk is, is dat de bestuurder van de bestelbus vanochtend met een pakketje waarin lampen zouden zitten voor de deur van een buurtbewoner stond. De vrouw vertelde eerder vandaag aan een verslaggever van 1Twente dat zij helemaal niets had besteld en stuurde de man voor de zekerheid naar een van de buren.

20230414 DUBBEL FOTO explosie busje Enschede News United Dennis Bakker
Lees ook
Busje explodeert in Enschede: 'Die man kwam lampen afleveren, maar ik had geen lampen besteld'

Bestuurder naar ziekenhuis

Daar kwam de 'bezorger' nooit aan: op een zandpad dat naar een woning leidt klonk even later een harde explosie. Van het busje is niet veel meer over, onderdelen kwamen door de klap zo'n honderd meter verderop terecht.

De bestuurder van het busje wist weg te komen en vroeg een buurtbewoner om de politie te bellen. De man is later meegenomen naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het nu met hem gaat. De politie zegt daar ook geen uitspraken over te kunnen doen.

Pakketje voor 11 uur

Merkwaardig in het verhaal is dat de buurtbewoner waarbij de bestuurder voor de deur stond, vertelde dat het pakketje om 11 uur bezorgd diende te worden. Rond dat tijdstip klonk ook de explosie. Het is niet duidelijk of het een met het andere te maken heeft.

Op dit moment zegt de politie niets te kunnen zeggen over het incident, anders dan dat er nog volop onderzoek wordt gedaan. Over de mogelijke toedracht worden dus geen uitspraken gedaan, evenmin over wat de ontploffing heeft veroorzaakt, een verdenking van een misdrijf of een eventuele aanhouding.

Video: News United/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.