Verkeer
Stuur appje
Zoek

Best Singer Almelo bekend: 'Iedereen is zo aan elkaar gewaagd'

Zes scholen uit Almelo en omstreken, 150 kandidaten, dertien finalisten en één winnaar. Donna Mulder (17) van de middelbare school het Erasmus mag zichzelf een jaar lang de beste zangeres van Almelo noemen. Zij wint de talentenjacht Best Singer Almelo 2023. “Ik ben zo trots op iedereen”, aldus Mulder.

Mulder kan het maar moeilijk geloven dat ze de Best Singer Almelo is. “Dit is echt te gek, ik ben echt zo verbaasd. Iedereen is zo aan elkaar gewaagd”, zegt ze met de trofee en bloemen in haar handen. Met het nummer ‘It’s All Coming Back To Me Now’ van Celine Dion steelt ze de show in het Parkgebouw Rijssen.

Winnen niet het belangrijkste

Voordat de jury met de uitslag komt, geeft de Almelose dansschool La SteSa een aantal optredens en zingt oud winnares Merle Sjoers een nummer. Jurylid Arthur Adam legt uit waar hij en de twee andere juryleden opletten: “Voor een deel is het vakmanschap, voor een ander deel is het talent. Emotie overbrengen is ook heel essentieel.” Winnen is niet altijd het belangrijkste zegt Adam. “Voor het eerst op een podium staan en voelen dat dit is wat je wil doen. Dat is zo’n mooie ervaring.” De tweede plek is gewonnen door Suus Schipper (14) van de school het Noordik en de derde plek is voor Floor Spekreijse (16) van de school het Erasmus.

Jongeren een podium bieden

Het belang van deze talentenjacht is volgens organisator Stef Hudepohl groot. “We bieden jongeren een podium. Je ziet hoe erg de kinderen daarvan genieten en hoe ze boven zichzelf uitstijgen.” De talentenjacht wordt ieder jaar gehouden onder Almelose middelbare scholen. Voor het eerst doen er zes scholen mee, vorig jaar waren het vier. Volgend jaar is de 25e editie en dat wordt een feestje volgens Hudepohl.

20230405 deelnemers best singer Almelo crop
Lees ook
Best Singer Almelo dit jaar in Parkgebouw Rijssen ‘We gaan liever naar het Theaterhotel'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.