Verkeer
Stuur appje
Zoek

Best Singer Almelo dit jaar in Parkgebouw Rijssen ‘We gaan liever naar het Theaterhotel'

20230405 deelnemers best singer Almelo crop
Deelnemers Best Singer Almelo
Beeld: Best Singer Almelo / Richard Grobben

De 24e editie van Best Singer Almelo is dit jaar niet in het Van der Valk Theaterhotel, maar in Parkgebouw Rijssen. Leerlingen van zes middelbare scholen uit Almelo en omstreken strijden op 11 april bij de talentenjacht. “We zitten liever in het Theaterhotel”, zegt Stef Hudepohl, medeorganisator Best Singer Almelo.

Vorig jaar was de talentenjacht nog in het Theaterhotel vertelt Hudepohl: “Wij zitten liever in het Almelose Theaterhotel, maar vorig jaar was de zaal al aan een opknapbeurt toe. Ze moeten nog renoveren. De prijs-kwaliteitverhouding vinden we niet meer goed. Het Parkgebouw Rijssen is een stuk goedkoper, we zetten de tering naar de nering.” Van de 24 edities, zijn er 22 in het Theaterhotel geweest.

Een probleem voor Almelo

Hudepohl hoopt dat de 25e editie van Best Singer Almelo wel in het Theaterhotel kan, maar houdt een slag om de arm: “Als ze gaan renoveren is het Theaterhotel misschien niet eens open, maar als ze geen subsidie voor de renovatie krijgen, dan heeft Almelo een probleem en wij als organisatie ook.”

13 kandidaten

Zo’n 150 leerlingen deden mee aan de voorrondes van de talentenjacht. Uiteindelijk zijn daar 14 finalekandidaten uitgekomen die op dinsdagavond 11 april het podium betreden. “De aanmeldingen zijn minder dan andere jaren door het corona effect. Een leerling heeft zich teruggetrokken door podiumvrees”, zegt Hudepohl. Nu strijden er 13 kandidaten om de titel.

“We gaan een mooi feestje bouwen”

De kandidaten zingen hun liedjes onder begeleiding van een live band met professionele muzikanten. Tijdens het wachten op de jury uitslag, treedt Merle Sjoers op, de Best Singer Almelo van vorig jaar. Voor leerlingen die naar de show willen, rijdt er op 11 april een pendelbus langs alle scholen om naar Rijssen te kunnen. “We gaan een mooi feestje bouwen en hier weer van leren voor de volgende editie”, zegt Hudepohl.

Voice of Almelo

Het is de tweede keer dat de talentenjacht onder de naam Best Singer Almelo wordt gehouden. Daarvoor heette het ‘Voice of Almelo. “We wilden een naam die los staat van gedoe in Hilversum. Als organisatie van een wedstrijd voor scholieren wil je niet geassocieerd worden met wat er bij The Voice is gebeurd.”

icon_main_info_white_glyph

Best Singer Almelo

Dinsdag 11 april om 19.30 uur
Kaarten aan de deur: 5 euro
Parkgebouw Rijssen, Oosterhofweg 49

'Ontwapenend mooi'

Leerlingen van de scholen Het Noordik, Pius X, Canisius en Het Erasmus doen mee. Daarnaast doen dit jaar voor het eerst het Alma College in Almelo en De Passie in Wierden mee. “Dat er zes scholen samenwerken, is wel bijzonder. Scholen zien elkaar toch vaak als concurrent. Maar het gaat ons erom dat leerlingen een podium krijgen met een professionele band. Wat ik leuk vind, is dat er zoveel mensen meedoen. De verbondenheid met de kinderen en collega's is ontwapenend mooi”, aldus Hudepohl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.