Enschede
Sport
Voetbal
FC Twente
Interview
Video

FC Twente versterkt zich met Zweedse spits

FC Twente heeft weer een spits. De club huurt het komende seizoen Alexander Jeremejeff van Dynamo Dresden. In die overeenkomst is ook een optie tot koop bedongen. Jeremejeff sloot maandagavond meteen aan in de Lutte waar FC Twente deze week op trainingskamp is.

Voor Jeremejeff is het zijn tweede buitenlandse avontuur. De 26-jarige aanvaller speelde in zijn thuisland Zweden voor meerdere clubs, waaronder Malmö FF. Vorig jaar tekende hij voor het Duitse Dynamo Dresden. Met die ploeg degradeerde hij dit seizoen uit de 2. Bundesliga.

Fysiek sterk

Technisch directeur Jan Streuer is blij met de nieuwe aanwinst: "Alexander Jeremejeff geeft ons voorin meer mogelijkheden, met name centraal in de aanval. Hij is een fysiek sterke, maar ook vaardige speler van 1,92 meter die heel goed als ‘target’ kan functioneren."

Jeremejeff heeft zelf zin om aan de slag te gaan bij FC Twente: "Het is een goede mogelijkheid voor me om bij een grote club als FC Twente te gaan spelen, in een goede competitie. In de Eredivisie wordt aanvallend voetbal gespeeld. Ik hoop dat ik me kan aanpassen en in het team pas."