Enschede
Sport
Video

Online onthaal van 5000 nieuwe Saxionstudenten

De introductiedagen van Saxion die van 24 tot en met 27 augustus zouden plaatsvinden, gaan niet door. Althans het fysieke deel van het programma niet. In plaats daarvan leren de nieuwe studenten elkaar online kennen.

465416 GROEN
De introductieweek van Saxion werd vorig jaar ook in het Volkspark gehouden. © 1Twente, nabewerking; Coen Krukkert

De kennismaking van 5000 studenten met de stad en elkaar wordt door het Coronavirus wreed verstoord. De organisatie wenst geen enkel risico te lopen dat het feest wordt verstoord door besmettingen.

Virtuele evenementen

Dus dit jaar geen festival in het Volkspark, gezamenlijke activiteiten in de stad en doorzakken op de Oude Markt. De studenten moeten het nu doen met een onlinefestival. Er is een virtueel evenemententerrein ingericht met onder andere feesttent, speeltuin en eettentjes. Er zijn wat officiële toespraken. Burgemeester Onno van Veldhuizen opent het festival en daarmee moeten ze het doen.

Buddy's

Wel is het de bedoeling om zogenaamde buddygroepen te installeren. Nieuwe studenten worden samen met oudejaars in groepen van acht personen opgenomen. Die groepen helpen elkaar verder al is het niet de bedoeling dat die dan weer massaal afspreken in de binnenstad. Afspraken kunnen pas na 1 september worden gemaakt in samenspraak met begeleiders van Saxion.Hieronder een video over het introductiefestival in het Volkspark