Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Huiskat Jan van Dierenopvang Hengelo heeft chronische tandvleesontsteking: 'Ik maak me zorgen om de kosten'

20221129 kater Jan tandvleesontsteking
Huiskat Jan van Dierenopvang Hengelo heeft een chronische tandvleesontsteking. Wie helpt hem er van af?
Beeld: Dierenopvang Hengelo

Vervelend nieuws voor huiskat Jan en zijn baasjes van de Dierenopvang Hengelo: de kater heeft een chronische tandvleesontsteking en zijn kiezen moeten getrokken worden. Daarvoor heeft de dierenopvang echter het budget niet en daarom plaatst de instelling een oproep op haar website en Instagram-pagina, in de hoop donateurs te vinden. Dierenopvang Hengelo heeft 500 euro nodig voor de ingreep.

Gingivitis Stomatitis complex

Gingivitis Stomatitis complex, dat is waar kater Jan last van heeft. Dit is een chronische tandvleesontsteking. "Ik ben een deftige kater in de bloei van mijn leven, alleen heb ik de laatste tijd last van mijn gebit", schrijft de dierenopvang namens Jan op Instagram. "Intussen ben ik daarvoor ook al een paar keer bij de dierenarts geweest. Het heeft helaas niet voldoende geholpen. De dierenarts zegt nu dat ik last heb van Gingivitis Stomatitis complex, ofwel chronische tandvleesontsteking. Daarom moeten al mijn kiezen getrokken worden."

Geen budget

Dat de tandjes getrokken moeten worden, is natuurlijk niet fijn voor de kat. De dierenopvang namens Jan: "Maar wat moet, dat moet. Ze hebben mij verzekerd dat ik na de behandeling ook minder pijn heb."

Er is echter één probleem: er is geen budget voor de ingreep. Daarom keert Dierenopvang Hengelo zich tot zijn volgers: "Hebben jullie een (kleine) donatie voor Jan over om te zorgen dat de rekening niet zo hoog wordt?"

icon_main_info_white_glyph

Doneren

Doneren om de ingreep voor Jan betaalbaar te maken, kan via de website van Stichting Dierenopvang Hengelo. In totaal moet er vijfhonderd euro opgehaald worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.