Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Bioscoop in hartje Enschede maakt openingsdatum bekend, 'sneak peek' voor trouwe volgers

425210 bioscoop
Beeld: Vue Cinemas

Vue Cinemas opent binnen twee weken de deuren van de gloednieuwe vestiging in het centrum van Enschede. Hoewel de bioscoop pas later deze week officieel naar buiten treedt over de openingsdatum, hebben trouwe volgers via de nieuwsbrief al een uitnodiging gekregen om de nieuwe (lig)stoelen uit te proberen.

Op woensdag 14 december gaat het gebeuren: de bioscoop die gevestigd is het voormalige postkantoor aan de Boulevard 1945 gaat voor het eerst open voor het grote publiek. Dat gebeurt tijdens de grootste filmrelease van het jaar, namelijk de première van de sciencefictionfilm Avatar: Way of Water.

Proefkijken

De opening van de nieuwe bioscoop, die plek biedt aan 750 bezoekers in negen filmzalen, heeft heel wat voeten in aarde gehad. Meermaals is de openingsdatum uitgesteld, omdat de (ver)bouw en inrichting vertraging opliepen. Logistieke problemen verhinderden bijvoorbeeld de geplande opening afgelopen zomer, de datum die eerder dit jaar nog officieel naar buiten werd gebracht.

371598 bioscoop
Lees ook
Nog even geduld: opening nieuwe bioscoop in hartje Enschede loopt vertraging op

Nu is het dan eindelijk zo ver. Maar voordat de deuren van de bioscoop daadwerkelijk opengaan, mogen trouwe volgers van Vue Cinemas voor 5 euro komen proefkijken. Abonnees van de nieuwsbrief hebben een uitnodiging gekregen voor de 'Sneak Peek' dagen op 12 en 13 december. Op deze dagen worden meerdere films gedraaid. 'Houd het nog even geheim, want pas op donderdag 1 december laten we aan de rest van Enschede weten dat we open gaan', luidt de boodschap. Het was overigens al bekend dat 'ergens medio december' de Vue-bioscoop zou openen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.