Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedeërs willen veganisme sexy maken met hun eigen podcast

Vegan is sexy. Tenminste, dat vinden podcastmakers Rob Duursma en Alexander Freise. Samen maken zij de podcast: Het Vegan Geluid. Het duo praat over zowel de negatieve als de positieve kanten van het veganisme. Zij hopen anderen inzicht te geven in de wereld van een veganist.

Veganisme

Veganisme is een levenswijze waar er in geen enkele vorm gebruik wordt gemaakt van dieren en dierlijke producten. Het gaat niet alleen om vlees of vis, maar bijvoorbeeld ook over melk, eieren en honing. “Eigenlijk alles waar een dier voor moet werken om het voor de mens gangbaar te maken, wil een veganist niet.”, vertelt Rob Duursma.
Hij is één van de podcastmakers en zit zelf ‘strak in het leer’ wat betreft het veganisme. “Ik wil nul dierlijke producten gebruiken. Veel mensen met wie ik erover praat vinden dat ingewikkeld, maar tegenwoordig liggen er in de supermarkten al kant- en klaarmaaltijden die geheel veganistisch zijn bereid. Door deze nieuwe ontwikkelingen wordt zo’n levensstijl veel makkelijker gemaakt.”

Het Vegan Geluid

In de podcast Het Vegan Geluid worden eigen ervaringen besproken, recepten gedeeld en interviewen Rob en Alexander een gast over een onderwerp binnen het veganisme. “Het doel van deze podcast is om mensen te inspireren.”
Volgens Duursma is een vegan levensstijl ook een kwestie van willen. “Je luistert naar twee veganistische vrienden die daarover luchtige en humoristische gesprekken voeren met elkaar. Het is voor iedereen leuk om naar te luisteren.”

Benieuwd naar de podcast? Klik dan hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.