Verkeer
Stuur appje
Zoek

Marike Bezema nieuwe directeur Kennispark Twente: "Zie uit naar samenwerking met de regionale partners"

Marike Bezema is vanaf deze woensdag de nieuwe directeur van Kennispark Twente. Aan haar de taak om de campus verder uit te bouwen en te transformeren tot een dynamisch en duurzaam innovatiedistrict waar talent graag wil werken.

Bezema heeft een duidelijke ambitie in haar nieuwe rol: van Kennispark Twente een zichtbare Twentse broedplaats van innovaties maken. "Het ondernemerschap, de unieke kennispositie en de (jonge) professionals geven Twente een bijzondere plek die bijdraagt aan onze maatschappelijke uitdagingen. Ik zie uit naar de samenwerking met de regionale partners."

'Innovatiedistrict van internationaal formaat'

De Raad van Toezicht ziet in Bezema de juiste persoon om de toekomstplannen voor het Kennispark waar te maken. Voorzitter Arjan Kampman: “Marike is een verbinder met een bewezen staat van dienst. Haar persoonlijkheid, gecombineerd met haar ervaring in complexe stakeholderomgevingen, geven Marike de juiste basis om Kennispark Twente samen met alle partijen en initiatieven door te ontwikkelen naar een toekomstbestendig innovatiedistrict van internationaal formaat.”

Kennispark Twente werk aan een nieuw innovatiedistrict en zet de komende tijd sterk in op het versterken van het profiel en de samenwerking. De verwachting is dat Bezema hier met haar ervaring aan kan bijdragen. Met name vanwege haar regionale, bestuurlijke capaciteiten, haar sterke Twentse netwerk en haar verbindende persoonlijkheid.

Ruime ervaring

Bezema is geboren in Enschede en groeide op in de Lutte. Ze begon haar carrière als Interim Financial bij Ernst & Young met diverse opdrachten bij ministeries, waaronder de financiële afhandeling van de Vogelpest. De afgelopen jaren werkte ze onder andere bij Waterschap Regge en Dinkel en Omgevingsdienst Twente.

Op dit moment is ze lid van de Raad van Commissarissen van Twente Mileu en FC Twente. Eerder was ze voorzitter van de Raad van Toezicht van VluchtelingenWerk Oost-Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.