Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ziekenhuismedewerkers ZGT leggen op stakingsdag werk neer

ZGT Almelo
Beeld: Google Streetview

Veel ziekenhuismedewerkers leggen tijdens een landelijke staking hun werkzaamheden neer. Dat doen ze omdat er nog geen akkoord is bereikt over een nieuwe cao. Ook in ZGT Almelo en Hengelo doen verschillende afdelingen mee aan de actiedag op donderdag 16 maart.

De acties verschillen per afdeling. 'Patiënten voor wie de staking gevolgen heeft, zoals bijvoorbeeld het niet door kunnen gaan van een afspraak of een operatie, worden daarover persoonlijk geïnformeerd door de afdeling', zo meldt ZGT op haar website. ZGT vraagt mensen om niet zelf te bellen naar het ziekenhuis. ‘Dat geeft ons meer ruimte iedereen tijdig te kunnen informeren.’

Onderhandelingen

De vakbonden onderhandelen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over een nieuwe cao. Tot op heden is er geen akkoord bereikt. Met de actie op 16 maart willen zorgmedewerkers aangeven dat zij het niet eens zijn met het bod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

“Wij proberen er alles aan te doen om de actiedag voor alle partijen zo goed mogelijk te laten verlopen. En we proberen de hinder voor patiënten, bezoekers en medewerkers zo veel mogelijk te beperken”, aldus ZGT.

ZGT hoopt dat er snel een cao-akkoord ligt. “Alle betrokken partijen hebben hetzelfde doel: zorgmedewerkers de juiste waardering geven, zodat ze vitaal en met plezier kunnen blijven werken in een (financieel) gezonde ziekenhuisorganisatie.”

icon_main_info_white_glyph

Belangrijke informatie

  • De spoedzorg gaat gewoon door.
  • De zorg voor kinderen gaat gewoon door.
  • De zorg voor oncologische patiënten gaat gewoon door.
  • Overige geplande operaties worden verzet.
  • De afdeling radiologie (röntgen) is gesloten. Geplande afspraken gaan niet door.
  • De zorg op de verpleegafdelingen gaat door voor opgenomen patiënten.
  • Het bezoekmoment van 16.00 tot 19.30 uur gaat door zoals normaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.