Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sportwinkel verhuist noodgedwongen naar de binnenstad van Almelo

Voetbalshop
Het nieuwe pand van Voetbalshop.nl aan de Grotestraat
Beeld: Boers & Lem

In een monumentaal pand aan de Grotestraat in Almelo vind je deze week nog Voetbalshop.nl. Het klinkt waarschijnlijk bekend in de oren, want ze zaten daarvoor op de Woonboulevard. “Indirect worden we gedwongen te verhuizen", aldus de eigenaar Remco Zwijnenberg.

Vijf jaar lang zat Voetbalshop.nl op de Woonboulevard door gedoogbeleid. Bepaalde detailhandels mogen ook op de Woonboulevard komen mits de winkeloppervlakte minstens 1000 m² is. Voetbalshop.nl had niet die winkeloppervlakte, maar mocht er toch blijven. Tot nu. Het pand dat de GGD huurt, was een optie om naar uit te wijken, maar die blijft een jaar langer op de boulevard dan afgesproken volgens Zwijnenberg.

Lifestyleboulevard

In 2017 lag er een bestemmingsplan van de gemeente klaar om een lifestyleboulevard te maken van de Woonboulevard. “De Lifestyleboulevard wordt het niet meer, we missen daardoor ook ‘reuring’. Indirect worden we gedwongen om te verhuizen. De gemeente zegt het bovendien niet meer te gedogen. We zijn vriendelijk verzocht om te vertrekken. Dat ging in goed gesprek, we hoefden niet meteen weg", aldus Zwijnenberg.

Ramkraak

De verhuizing van Voetbalshop.nl was weliswaar noodgedwongen, maar de eigenaar ziet dat niet als een probleem: “We gaan nu meer ruimte krijgen, ruim 700 m². De binnenstad levert ons hopelijk ook meer klanten op. We hopen dat we daarbij onze vaste klanten meenemen. Bovendien is er vorig jaar een ramkraak geweest in ons oude pand, daar moet sowieso iets gebeuren om het te herstellen. Het pand aan de Grotestraat 114 waar wij nu heen gaan, is heel authentiek en zelfs monumentaal.”

400 jaar oud

Het pand waar Voetbalshop.nl intrekt, is een gemeentelijk monument van ruim 400 jaar oud. De verhuurder van de winkelruimte in de binnenstad Henk Kamp vertelt erover: "Ik heb in dit pand 30 jaar lang de zaak Kamp Lederwaren gehad. Heel vroeger was het een stadsboerderij. De originele achtergevel is volledig gerestaureerd, die is nu de voorgevel.”

Snelle verhuizing

Het tempo zit er goed in: op 1 maart kreeg Voetbalshop.nl de sleutel en aankomende vrijdag op 10 maart gaat de sportwinkel open. “Het voorste gedeelte van de winkel is in elk geval vrijdag gereed. Als de kassa maar werkt", aldus Zwijnenberg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.