Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kreenk vuur de Twentse sproak lanceert op 1 maart nieuw kinderboek

Pannenkoekenhuis Le Pompidou in Enschede wordt het decor voor de lancering van een nieuw kinderboek van de Kreenk vuur de Twentse sproak. Het boek heet ‘'n Book van oale groond vuur nieje leu’ en wordt op 1 maart gelanceerd. Alie van der Veer van de Kreenk vuur de Twentse sproak gaf in het Twents Kwartearken alvast een sneak preview.

Kinderboek

In het boek staan verschillende verhalen in het Twents. Volwassenen en kinderen konden verhalen insturen die werden gejureerd door de Kreenk vuur de Twentse sproak. “We kregen ook een inzending van een meisje dat in groep drie zat van de basisschool. Die schreef een sprookje ‘Ridder Roef’. Ze vroeg haar vader gevraagd of haar sprookje vertaald kon worden in het Twents”, aldus Van der Veer.

Het boek is speciaal gemaakt voor kinderen om ze meer bezig te laten zijn met de Twentse taal, zodat de taal levend blijft. De verhaaltjes mochten niet langer dan 500 woorden zijn. “De verhalen die te lang waren hebben we meegenomen op onze website. Er staan ongeveer 30 verhalen in het boek.“ Naast verhalen staan er ook spelletjes en recepten in.

Omslag kinderboek Twents Kwartearken
Beeld: Kreenk veur de Twentse sproak

Boekpresentatie

Het boek wordt op 1 maart in Enschede gelanceerd. Mocht je erbij willen zijn dan kan dat. De kosten bedragen 7,50 en een kop koffie in inbegrepen. Het boek kost 15 euro en is na de afsluiting van de middag te kopen. De presentatie begint om 14.30 uur.

icon_main_info_white_glyph

Kreenk vuur de Twentse sproak

De Kreenk vuur de Twentse sproak is een groep mensen die zich inzet voor de belang van de Twentse taal. Mocht je meer willen weten klik hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.