Campinghouder Mike van Tuijl heeft over publiciteit niet te klagen, maar het is bepaald geen reclame voor De Twentse Es. Met groot machtsvertoon kamde de politie donderdag zijn camping uit. De inval op de camping aan de Keppelerdijk leverde onder meer een wietplantage op, een wapen en 8 kilo softdrugs. Wat moeten mensen nu wel niet denken, verzucht eigenaar Mike van Tuijl. Hij kookt van binnen.
"Het is hier echt geen broeinest van criminelen, geen Fort Oranje zoals op tv. En er wonen hier ook geen Roemenen of prostituees." De campinghouder zegt dat het bij de politie-inval om drie mensen ging. En dat zijn er drie te veel. "Het is absoluut niet goed dat dit op de camping gebeurt en ik wil het ook niet hebben." De camping is net een dorp, zegt Van Tuijl. "Niet om het goed te praten, absoluut niet, maar in elk dorp vind je een wietplantage. Overal zitten criminelen in onze samenleving."
De Twentse Es telt gemiddeld 150 jaarplaatsen, 80 toeristische plaatsen, 15 verhuuraccommodaties en een tentenveld van een hectare. Zo'n dertig plaatsen worden permanent bewoond, veelal door gezinnen. De camping kwam in 1987 in handen van zijn ouders, daarvoor had de familie Van Tuijl Camping Aamsveen in Enschede. Mike van Tuijl runt het bedrijf samen met zijn vriendin en zijn broer, pa van 73 jaar zit ook nog in de VOF. "We zijn een toeristisch bedrijf dat jaarlijks 11.000 euro toeristenbelasting betaalt."
Toevluchtsoord
Van Tuijl vertelt over gescheiden ouders en mensen die wachten op een nieuwbouwwoning. En over schrijnende situaties. "Ik help altijd iedereen." Zijn camping is daardoor een klein dorp met mensen van verschillende komaf. Een vakantieoord, maar ook een toevluchtsoord.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Frans Nikkels