Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hoe word je een ‘gamechanger’? Wouter Kleinsman weet het!

Wat nou als je claimt dat je levens van mensen kunt veranderen met personal coaching? En meer: dat je die levens niet alleen verandert, maar zelfs radicaal transformeert? Het zijn grote woorden die personal coach Wouter Kleinsman uit Hengelo durft uit te spreken. Doordat het animo voor zijn cursus zo groot is, besloot hij zijn kennis nu op te schrijven in een boek.

Kleinsman wil dat zijn cliënten gamechangers worden. “Uiteindelijk is een gamechanger iemand die weet hoe hij het spel speelt”, laat de coach weten. “En het leven is eigenlijk het spel.” Iemand die zijn leven wil veranderen, doet dat volgens Kleinsman losstaand van het systeem en los van de mensen om hem heen. Maar de coach wil in zijn boek ook duidelijk maken dat niet iedereen meteen een gamechanger is. “Dat is het hoogst haalbare. Je kunt het proces niet versnellen, omdat je bepaalde stappen moet doorlopen”, vertelt hij verder.

Kleinsman is zelf nog bezig met zijn eigen coaching. Want ook hij moet nog die laatste stap bereiken en gamechanger worden. “In mijn twintiger jaren was ik niet gelukkig. Ik verdiende wel veel geld, maar ik ging van relatie naar relatie en van feestje naar feestje. Toen vroeg ik me af wie ik ben en wat ik eigenlijk wil”, vat de Hengeloër zijn eigen traject samen. “De coach zat waarschijnlijk al een langere tijd in mij, maar het ging nog om het doorbreken van gedachtes.”

Uiteindelijk bereikte Kleinsman zijn doel en sindsdien behoort hij tot de succesvolle 5 procent. “In mijn boek leg ik uit dat 95 procent van de mensen accepteert dat dit hun leven is. Maar 5 procent is succesvol. Dat zijn CEO’s of managers die wel een winnaarsmindset hebben, maar nog niet weten hoe ze het moeten omzetten.”

Daarentegen is zijn boek niet alleen bedoeld voor grote managers. “Ook 'gewone mensen' die tot de 95 procent behoren, kunnen het boek kopen, omdat ze misschien weten dat ze het beter zouden kunnen doen”, legt Kleinsman uit. “Ik ga voor mensen die uniek zijn. Want ook mijn aanpak is uniek. Ik wil niet dat mensen lullen. Als iemand zegt dat hij de volgende ochtend wil gaan hardlopen, dan vraag ik de volgende ochtend ook of hij het heeft gedaan. Ik ben van de opvolging en mijn aanpak is hard.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.