Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dit stel gaat ver in hun zoektocht naar een huis

“Beste bewoner, wat woont u in een leuk huis!” Dat was de eerste zin van een briefje dat Myron Krupers en Laura Kooij in zo’n duizend brievenbussen schoven. In een overspannen huizenmarkt moet je iets verzinnen om een voet achter de deur te krijgen.

Krupers en Kooij zijn al een jaar op zoek naar een eerste koophuis. Funda biedt geen soelaas - op het moment dat je reageert, is het huis al weg, volgens het stel. Zij besloten tot een andere aanpak, de ‘personal touch’.

“De markt is redelijk gekkenwerk”, lichtte Myron toe in 1Twente Vandaag. “Daarom proberen we het op een andere manier, positief en persoonlijk.” Het koppel heeft hun oog laten vallen op het Hoogeland of de Stroinkslanden. Dat zijn de wijken en daar staan de huizen die hen bevallen. Huis aan huis bezorgden zij er ruim duizend briefjes.

icon_main_info_white_glyph

Ruim duizend briefjes...

Beste bewoner,
Wat woont u in een leuk huis!
Wij zijn Myron en Laura en zijn op zoek naar ons eerste koophuis.
Mocht u willen verkopen of weet u iemand die dat van plan is, dan komen wij graag in contact.

Een ‘hit’ heeft het nog niet opgeleverd, wel veel leuke reacties. Laura: “Van mensen die wel nadenken over verkoop, maar nog niet iets nieuws gevonden hebben, bijvoorbeeld. En tips.” Wachten tot de markt wat vriendelijker wordt voor zoekers, ziet het stel niet zitten. “We wonen nu in een te klein huurappartement, vlakbij het centrum. Dat is geld weggooien.”

Myron Krupers en Laura Kooij Ernst Bergboer
Laura Kooij en Myron Krupers kiezen de 'personal touch' voor hun huizenjacht.
Beeld: Ernst Bergboer

Volgens Myron is onderhandse verkoop, ook in een overspannen markt waar verkopers bijna tien procent meer kunnen vangen dan hun vraagprijs, voor beide partijen winst. “Het scheelt courtage voor een makelaar en bijkomende kosten voor foto’s en dergelijke. Maar deze manier kan je ook nog eens maanden dubbele woonlasten schelen.”

Myron en Laura zetten hun zoektocht onverdroten voort. Langs reguliere en onorthodoxe wegen.

Huizenzoekers briefje
Het briefje dat bij vele huizen door de brievenbus ging
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.