Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

Twente Milieu past dienstregeling aan: hele week geen afvalinzameling

Twente Milieu gaat naast de afvalinzameling ook over de bestrijding van gladheid. Sinds zondag moet de milieudienst daarom vol aan de bak en gaat onder andere de afvalinzameling aanpassen.

Om ook gedurende deze dagen goede oplossingen te vinden, komt het team, dat voor de bestrijding van gladheid verantwoordelijk is, ongeveer drie keer per dag bij elkaar. “We kijken wat we misschien moeten aanpassen en hoe de situatie is”, aldus Annemieke Braamburg van Twente Milieu. Afgelopen vrijdag heeft het team al besloten om de afvalinzameling voor deze maandag te stoppen. Maandagmiddag kwam het team weer bij elkaar en besloot om de hele week geen afval in te zamelen. “We vragen daarom aan de mensen hun afval zo veel mogelijk in huis te houden. Vanaf dinsdag willen we in ieder geval weer de grote afvalcontainers bij de winkelcentra legen”, zo Braamburg.

Maar ook dat lijkt een uitdaging te zijn. “De grote wagens hebben twee extra poten voor de stabiliteit als ze bijvoorbeeld de ondergrondse containers legen. Op dit moment staan de wagens niet stabiel genoeg. Daarom beginnen we eerst met de centra die zich langs de hoofdwegen bevinden”, legt Braamburg uit.

Ook voor de experts van Twente Milieu zijn het extreme weersomstandigheden. De woordvoerder licht toe dat de lage temperaturen het alleen maar moeilijker maken. “Ook de lockdown en de avondklok leveren meer problemen op”, vertelt zij. Doordat er minder auto’s op de weg rijden, blijft het zout minder goed liggen, omdat het niet ingereden kan worden.” Twente Milieu heeft daarom aan de busmaatschappijen gevraagd om op de openbare weg te rijden, zodat het zout zijn werk kan doen.

Om de sneeuw de komende dagen toch weg te kunnen schuiven, heeft de milieudienst meer materialen aangeschaft en een aantal schovels bijgehuurd. “Maar soms blijft het dweilen met de kraan open. Gelukkig valt er na vanavond geen sneeuw meer.”

Dit was de eerste sneeuwdag in Enschede. Kijk hieronder naar een compilatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.