Verkeer
Stuur appje
Zoek

Discotheek Aspen Valley sluit voorlopig de deuren

Photo 2021 06 30 21 13 17
Beeld: Teun van der Velden

Discotheek Aspen Valley in Enschede sluit voorlopig de deuren. Afgelopen zaterdag bleek er sprake van een coronabrandhaard. Mogelijk zijn tientallen tot honderden jongeren besmet geraakt tijdens het feest.

De discotheek laat in een verklaring weten de deuren dicht te houden en roept de 800 jongeren die afgelopen weekend in de discotheek waren op om zich te laten testen bij de GGD.

Gisteravond meldden 1Twente en RTV Oost al dat er sprake was van een coronabrandhaard. Meerdere jongeren lieten onafhankelijk van elkaar aan 1Twente/RTV Oost weten tijdens het feest besmet te zijn geraakt. Zaterdagnacht was het eerste grote feest in de Enschedese discotheek sinds anderhalf jaar.

'Laat je testen'

"We weten nog niet hoeveel besmettingen er exact zijn, maar we roepen iedereen op die daar geweest is om zich te laten testen", zegt Reinier van Broekhoven van de GGD. "Het bron- en contactonderzoek is nu in volle gang. Daarnaast zoeken we ook uit hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het is nog te vroeg om daar wat over te zeggen."

Photo 2021 06 27 01 22 01
Lees ook
GGD bevestigt coronacluster in Aspen Valley
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.