Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

GGD Twente prikt vanaf maandag zonder afspraak op alle locaties

De vaccinatielocatie in de Expo in Enschede Foto RTV Oost
De vaccinatielocatie aan het Colosseum in Enschede.
Beeld: RTV Oost

De vaccinatielocaties van GGD Twente zijn vanaf aankomende maandag niet meer elke dag geopend, omdat het gros van de Twentenaren inmiddels gevaccineerd is. In Twente hebben ruim 650.000 mensen inmiddels een of twee prikken gehad. Vanaf maandag is het mogelijk om op alle vaccinatielocaties in Twente langs te komen voor 'prikken zonder afspraak'. Uiteraard alleen op dagen dat ze open zijn. Dat kan nu alleen nog in Enschede en Almelo. Door: RTV Oost

Locatie Hengelo sluit op 26 september

Steeds meer mensen in Twente zijn al volledig gevaccineerd, waardoor de GGD het aantal vaccinatielocaties terugschroeft. Eind juli ging de locatie in Oldenzaal al dicht. Aankomende zondag sluit de locatie in Markelo en vanaf maandag 6 september gaan de deuren in Almelo dicht. De vaccinatielocaties in Hengelo en Nijverdal sluiten op 26 september.

Alleen de vaccinatielocatie aan het Colosseum in Enschede, de grootste locatie in Twente, blijft tot nader bericht geopend. De locaties die nog in gebruik zijn, openen vanaf aankomende maandag wel minder vaak hun deuren. Een overzicht van de openingstijden is op ggdtwente.nl te vinden.

Prikken zonder afspraak

Vanaf maandag 16 augustus is het ook mogelijk om op alle vaccinatielocaties in Twente langs te komen voor 'prikken zonder afspraak'. Tot op heden kan dat alleen in Enschede en Almelo, maar dat verandert dus. Bij prikken zonder afspraak kunnen mensen langskomen om een vaccinatie te halen, zonder dat ze daar vooraf een afspraak voor hoeven te maken. Dit kan uiteraard alleen op dagen dat de betreffende locatie open is. Deze info is ook te vinden op de site van GGD Twente

Overigens zijn in heel Twente veel meer dan 650.000 prikken gezet, omdat ook ziekenhuizen, huisartsen, en verpleeg- en verzorgingstehuizen zelf gevaccineerd hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.