Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgerbelangen Enschede presenteert kieslijst met video: 'vertrouwde gezichten en nieuw talent'

Na coalitiepartner D66 presenteert Burgerbelangen als tweede partij in Enschede de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op de lijst zijn enkele opvallende verschuivingen, waaronder de keuze voor de tweede plek achter lijsttrekker en huidig wethouder Niels van den Berg.

Niet fractievoorzitter Marc Teutelink (plek 3) of ervaren BBE-raadslid Barry Overink (plek 4), maar Lourraine Lents is de eerste lijstopvolger achter Van den Berg. Lents werd na de vorige verkiezingen in 2018 geïnstalleerd als raadslid.

Nieuwe namen in top 10

De nieuwe kieslijst van Burgerbelangen is woensdagavond tijdens een Algemene Ledenvergadering vastgesteld. Volgens lijsttrekker Niels van den Berg is het een lijst met veel variatie. "De lijst met kandidaten is divers, met nieuwe aanwas, die allen weer een verschillende
achtergrond hebben."

De eerste nieuwe naam op de lijst is Valerie Schrauwen (plek 6) en vervolgens Hans de Ruiter (7), Danny van Wakeren (10). Opvallende naam op de lijst is ook Joffrey Vogelzang, voorzitter van de FC Twente-supportersvereniging in Glanerbrug, op plek 13.

Meest ervaren raadslid op plek 8

Op dit moment heeft Burgerbelangen als grootste fractie in de gemeenteraad zeven zetels. Normaal gesproken betekent dit dat huidig raadslid Gert Kel (plek 5) mag uitgaan van een langer verblijf in de raad.

Ben Sanders - al bijna 16 jaar actief als raadslid - en Peter Brouwer moeten met respectievelijk plek 8 en 9 hopen op een minstens zo goede verkiezingsuitslag als vier jaar geleden. Huidig raadslid Zehra Ceben staat bij de komende verkiezingen op plek 12 en staat daarmee in principe op een onverkiesbare plek.

BBE kieslijst gr22
De top 8 op de kieslijst van Burgerbelangen Enschede
Beeld: Screenshot video
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.