Verkeer
Stuur appje
Zoek

Verpieterde Elsbeek krijgt meer ruimte in parkje langs Oude Molenweg

Het braakliggende terrein langs de Elsbeek tussen de Oude Molenweg en de Koekkoekweg in Hengelo wordt flink aangepakt. Donderdagochtend ging de eerste schop in de grond. “Straks kunnen mensen hier heerlijk vertoeven”, zegt projectleider Robert Eekers van Waterschap Vechtstromen.

Elsbeek

Het braakliggende terrein tegenover het kantoor van woningcorporatie Welbions ligt er momenteel alles behalve netjes bij. Stukken oud ijzer, talloze hondendrollen en zelfs een paar klompen liggen er voor oud vuil. Maar daar komt verandering in: Waterschap Vechtstromen en de gemeente Hengelo zijn begonnen met de werkzaamheden om het gebied rondom de Elsbeek op te knappen. Wethouder Mariska ten Heuw en dagelijks bestuurslid Hans van Agteren van Waterschap Vechtstromen gaven het startsein voor de werkzaamheden. Het ongeveer 4 hectare grote terrein moet een groene oase worden. Er is werk aan de winkel, want het project moet al over drie maanden af zijn.

Klimaatverandering

De gevolgen van de klimaatverandering maken dat de beek moet worden aangepast; er moet meer ruimte komen om overvloedig gevallen water op te vangen en in tijden van droogte moet water juist niet te snel afgevoerd worden. “Het water krijgt straks meer ruimte. Met het oog op de klimaatverandering is dat beter”, zegt Robert Eekers.

Regen
Lees ook
Hoe krijgt gemeente inwoners zo ver dat ze hun tuin vergroenen?

Scheuren in het metselwerk

Momenteel loopt de beek pal langs de achtertuinen van de bewoners aan de Elsbeekweg. Dit maakt het moeilijk om de beek goed aan te pakken. “Het talud bij de achtertuinen staat op instorten en dat zorgt ervoor dat wij de beek niet fatsoenlijk kunnen onderhouden”, zegt Eekers. In het metselwerk aan de oevers zitten flinke scheuren in. Sommige delen van de muurtjes zakken weg. “We gaan de beek lostrekken van de bebouwing en een nieuwe beek aanleggen.”

“Het wordt echt een soort park in het midden van de stad. Mensen kunnen hier straks heerlijk vertoeven.”

Groen

Met al die ruimte slingert de Elsbeek straks door een mooi aangelegd stukje groen. Langs de beek komt een wandelpad en er worden bankjes geplaatst. “Het wordt een parkje vlakbij het centrum van de stad. Mensen kunnen straks hier heerlijk vertoeven”, aldus de projectleider. Naar verwachting wordt het project in maart opgeleverd.

Impressieelsbeek waterschap
Met al die ruimte slingert de Elsbeek straks door een mooi aangelegd stuk groen.
Beeld: Waterschap Vechtstromen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.