Verkeer
Stuur appje
Zoek

PVV Enschede met zeven kandidaten naar verkiezingen, vooral nieuwe gezichten

PVV kandidatenlijst
De kandidatenlijst van PVV Enschede voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022
Beeld: PVV Enschede

Als een van de laatste partijen in Enschede heeft de PVV vrijdag zijn kandidatenlijst bekendgemaakt voor de lokale verkiezingen op 16 maart. Het is een compacte lijst van zeven kandidaten en veel nieuwe gezichten, waaronder lijsttrekker Hidde Heutink (28). Huidig fractieleider Jan Willem Elferink keert na de verkiezingen niet terug in de gemeenteraad.

Voor Elferink, die vier jaar geleden bij de eerste deelname van PVV aan de Enschedese gemeenteraadsverkiezingen nog lijsttrekker was, is zelfs geen plek meer op de kandidatenlijst. En dat heeft een reden: Elferink gaat verhuizen buiten Enschede en komt daardoor niet meer voor raadszetel in aanmerking.

Jonge lijsttrekker

Onlangs werd al bekend dat Hidde Heutink de lokale lijst zal gaan aanvoeren. De 28-jarige lijsttrekker was eerder als politicus actief in de gemeenteraad van Almelo en de Provinciale Staten van Overijssel. Momenteel is hij medewerker van de Tweede Kamerfractie van de PVV.

Direct achter Heutink staan twee bekende gezichten. Huidig raadslid Alberto Blömer (61) wil nog een raadsperiode door en staat op plek twee. Op de derde plek op de kieslijst staat Hanny Verbeek, die momenteel al actief is als fractievertegenwoordiger van PVV Enschede, onder meer in de stadsdelen Zuid en Oost.

Nieuwe gezichten

Het resterende deel van de kieslijst bestaat uit kandidaten, die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 nog niet in beeld waren, maar wel actief zijn in de samenleving. Fotojournalist en betrokken inwoner van Enschede-Zuid Harold Busschers staat op de vierde plek, gevolgd door Ronald van Dorland die vanuit zijn eigen ervaringen lokaal bekend is geworden als armoededeskundige.

De kandidatenlijst wordt afgerond met respectievelijk Jordy Gringhuis en Herman Luunk. Gringhuis is zelfstandig ondernemer en zal de PVV in zijn thuisdorp Glanerbrug vertegenwoordigen. Luunk is melkveehouder in Enschede-Zuid en fungeert als lijstduwer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.