Voorbij Corona

PVV kiest nieuw gezicht als lijsttrekker voor lokale verkiezingen in Enschede

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 heeft PVV Enschede een nieuwe lijsttrekker bekend gemaakt. Het gaat om een nieuw gezicht, althans in de Enschedese politiek: Hidde Heutink.

Hidde Heutink PVV Enschede
Hidde Heutink is de nieuwe lijsttrekker van de PVV in Enschede © PVV Enschede

Onervaren is Heutink (28) echter niet in de politiek. Hij was vanaf 2017 twee jaar Statenlid bij de provincie Overijssel en was na de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 ook korte tijd raadslid voor de PVV in Almelo. Momenteel is hij medewerker van de Tweede Kamerfractie in Den Haag.

'Onvervalst PVV-geluid'

De keuze voor Heutink betekent dat huidig fractievoorzitter Jan Willem Elferink in ieder geval niet als lijsttrekker verder gaat voor PVV Enschede. Of hij wel op de kieslijst staat is niet bekend. Die lijst wordt pas op een later moment bekend gemaakt. Heutink belooft het 'onvervalste PVV-geluid' te zullen laten horen in de gemeenteraad.

Dat houdt in dat er wat hem betreft geen enkele asielzoeker in de stad wordt opgevangen. "Enschede capituleert steeds verder onder de expansiedrift van de islam met de komst van het azc (noodopvang, red.) op de luchthaven en de bouw van de megamoskee." Over de komst van de moskee, op Het Spaansland, moet de gemeenteraad in januari overigens opnieuw een besluit nemen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.