Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe Enschedese partij Link met tien kandidaten naar verkiezingen

Turgay Ekinci LINK
Lijsttrekker Turgay Ekinci van de nieuwe lokale partij Link.
Beeld: Facbook Link Partij

Ook de kersverse politieke partij Link heeft de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen Enschede bekend gemaakt. De lokale partij heeft tien, overwegend jonge, kandidaten gevonden. Eerder werd al bekend dat mede-oprichter Turgay Ekinci de eerste lijsttrekker van Link is.

Ekinci (33) is eigenaar van HolidayLaunch, een reisbureau in winkelcentrum Boswinkel dat gespecialiseerd is in reizen naar Turkije. Bij de verkiezingen hoopt hij minstens twee zetels in de wacht te slepen. Het doel van Link is, zoals de naam zegt, verbinding creëren. Volgens Ekinci ligt de politieke signatuur van Link tussen de SP en Denk. Uitgerekend die laatste partij heeft besloten om niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Weinig politieke ervaring

Opvallend aan de kieslijst van Link is dat deze bestaat uit voornamelijk jonge Enschedeërs die nog geen ervaring hebben in de lokale politiek. Nummer vijf Emre Eskioglu stond vier jaar geleden wel op een onverkiesbare plek op de kieslijst van Denk.

Direct achter lijsttrekker Ekinci, op respectievelijk plek 2, 3 en 4, staan de drie vrouwelijke kandidaten van Link: Dounia Hasbi, Kubra Kurt en Buket Yildirum. De plekken 6 tot en met 10 worden ingevuld met respectievelijk Yunus Emre Sarica, Mahmut Dursun, Berk Kayahan, Dwayne Hooglander en Caner Bilkay.

Image 2021 12 29 160459 igud
Lees ook
Een nieuwe lokale partij doet mee aan de verkiezingen in Enschede (en LINK is de naam)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.