Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws

Leerlingen De Grundel Hengelo zamelen honderden truien in voor asielzoekers vliegveld

Leerlingen van Lyceum De Grundel uit Hengelo zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest met het inzamelen van warme truien. De truien worden volgende week geschonken aan de vijfhonderd asielzoekers die op Vliegveld Twenthe verblijven. Gisteren hadden ze al 'honderden truien ingezameld', maar mensen kunnen nog altijd doneren.

Goede doelen

Docente Levensbeschouwing Anny Schiphauwer zoekt elk jaar een goed doel uit dat te maken heeft met armoedebestrijding. Haar leerlingen mogen daar dan hun tanden in zetten. Bijdragen aan de bouw van een school in Peru, zoals in 2018, zat er dit jaar niet in. Toen gingen leerlingen zelfs naar het Zuid-Amerikaanse land toe om met eigen ogen te zien waar het ingezamelde geld naar toe zou gaan.

Corona maakt zulke levensverrijkende uitstapjes al twee jaar onmogelijk, maar de noodzaak om mensen in armoede te helpen is er niet minder om. Schiphauwer kwam afgelopen december met het idee om vluchtelingen die naar Twente komen een hart onder de riem te steken. Bijvoorbeeld met warme kleding.

icon_main_info_white_glyph

Doneren kan nog

Mensen die niet door leerlingen zijn bezocht, kunnen hun truien nog doneren tot donderdag 27 januari bij de receptie van de school aan de Grundellaan 36. Die dag worden de truien naar het asielzoekerscentrum gebracht. Brenda Broekman, teamleider onderbouw De Grundel: “Het is nog even afwachten hoe dit eruit gaat zien. We weten nu nog niet of we mee naar binnen mogen of dat we tot aan de poort kunnen. Wel is het de bedoeling dat er een paar leerlingen meegaan naar de opvang.”

Ruben

Leerling Ruben Hartman vindt het belangrijk dat de vluchtelingen die begin deze maand naar Enschede zijn gekomen geholpen worden: “Vluchtelingen hebben het niet zo breed. Ze kunnen maar weinig meenemen en warme kleding neemt natuurlijk sowieso veel ruimte in, dus dat blijft achter. Daarom vind ik het een goed idee om hen onze tweedehandse truien te geven. Dan blijven ze in ieder geval warm.”

Photo1642517598 2
Lees ook
Afghaanse asielzoekers ontvangen hun persoonlijke spullen dankzij vrijwilligers
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.