Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Wie helpt Mart en KIKA aan 10.000 euro?

Leerlingen van de Enschedese basisschool De Triangel lopen al een maand in korte broek op school. Dat doen ze om geld op te halen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA). Initiatiefnemer Mart Geesing (12) mikt op 10.000 euro.

Aanvankelijk lag die lat van Mart niet zo hoog. Hij vond het al mooi als hij honderd euro met aijn actie zou inzamelen. Inmiddels staat de teller op 8.174,50 euro.

Neuroblastoom

Mart startte zijn KIKA-kortenbroekenactie vier weken geleden. De reden was dat zijn klasgenoot en vriendje Lennard moest worden ogenomen voor een behandeling aan neurblastoom. Dat is een ernstige vorm van kanker en het was niet voor het eerst dat Lennard het ziekenhuis in moest, vertelt Mart in 1Twente Vandaag.

Mart Geesing Ernst Bergboer
Mart Geesing gaat in korte broek naar school om geld in te zamelen voor Kika (en een ernstig ziek vriendje)
Beeld: Ernst Bergboer

“Wij zitten al vanaf groep 1 bij elkaar en toen had hij het voor het eerst.” In groep drie kwam de ziekte terug, net als nu. Mart is er verdrietig onder en vindt het heel zielig dat zijn vriendje ziek is. Hij wilde iets doen, hoorde van de kortebroekenactie en besloot de kou te trotseren. Zijn hele klas doet inmiddels mee. Bezoek aan Lennard is niet mogelijk, maar Mart’s vriendje weet wel van de actie van zijn klas.

Naar 10.000 euro

Mart weet nog niet precies hoe lang hij een korte broek blijft dragen, maar hij heeft zijn doel inmiddels bijgesteld.

“We zitten al vanaf groep 1 bij elkaar”

Deelnemen kan heel makkelijk via de website van KIKA, waar de actie van groep 8 van de Triangel een eigen pagina heeft. Wie helpt Mart aan 10.000 euro?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.