Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo vraagt OM om flitspalen langs Breemarsweg en Deldenerstraat

Breemars3 2 2022 01 26 163502 syfb
Buurtbewoners klagen al jaren over de verkeersoverlast op de Breemarsweg
Beeld: Arjen Waanders

Het college van burgemeester en wethouders gaat een verzoek indienen bij het Openbaar Ministerie om flitspalen te plaatsen langs de Breemarsweg en de Deldenerstraat. Dat antwoordt het gemeentebestuur op schriftelijke vragen van BurgerBelangen.

'Racebaan'

Aanwonenden en omwonenden van de Breemarsweg klagen al jaren over hardrijders. Het wordt er steeds drukker en er wordt te hard gereden, met name in de avonduren. “In de late avond is het hier soms net een racebaan. Dan rijden ze hier wel eens met 140 kilometer per uur langs”, zei een buurtbewoner eerder tegen 1Twente. De omwonenden zijn het beu en hebben uit protest een grote '30' op het wegdek gespoten. BurgerBelangen-raadslid Jacqueline Freriksen stelde schriftelijke vragen en riep het college op om maatregelen te treffen, liefst al op korte termijn.

Breemarsweg1
Lees ook
Hengelo-Zuid is verkeersoverlast beu: ‘Alsof er een trein langsrijdt’

Flitspaal

Dat gaat nu dus gebeuren. Er worden snelheidsdisplays ingezet. BurgerBelangen vroeg de gemeente ook of er een flitspaal zou kunnen worden geplaatst. In een reactie laat het gemeentebestuur weten: “Het Openbaar Ministerie gaat als eigenaar en beheerder over de locaties van flitspalen. Op dit moment bereiden wij een aanvraag voor aan het Openbaar Ministerie of er een flitspaal aan de Breemarsweg geplaatst kan worden.”

Deldenerstraat

De Deldenerstraat had in het verleden al een flitspaal. Die is voor de herinrichting van deze straat weggehaald. De verkeersambtenaren van de gemeente hebben gesprekken gevoerd met bewoners en zij hebben aangegeven graag weer een flitspaal te willen aan de Deldenerstraat. Ook voor deze locatie gaat de gemeente nu dus een verzoek indienen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.