Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dodelijk steekincident Enschede: verdachte blijkt zoon van slachtoffer, man had vermoedelijk psychose

De woning aan Het Baurichter waar de zoon van het slachtoffer werd aangehouden Foto News United Dennis Bakker
De woning aan Het Baurichter waar de zoon van het slachtoffer werd aangehouden.
Beeld: News United / Dennis Bakker

De man die zaterdagavond is aangehouden voor het neersteken van een vrouw blijkt de zoon van het slachtoffer. De 28-jarige man is psychiatrisch patiënt en had ten tijde van het steekincident vermoedelijk een psychose, meldt RTV Oost.

Zoon van het slachtoffer

Het was zaterdagavond rond achten dat de politie werd gealarmeerd over een steekpartij in een woning aan de Varviksingel. Op het moment dat agenten ter plaatse kwamen, was de bewoonster van het pand zwaargewond. Hulpverleners hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Kort daarop kon de 28-jarige zoon worden aangehouden. Hij was na de steekpartij naar zijn eigen woning aan Het Baurichter gegaan, enkele honderden meters en slechts enkele minuten lopen. De man werd thuis gearresteerd. Op dat moment verkeerde hij in verwarde toestand.

Psychose

De zoon was na de steekpartij besmeurd met bloed. Op een lantaarnpaal, dichtbij zijn huis aan Het Baurichter, werd op grotere hoogte een grote hoeveelheid bloed aangetroffen. In de buurt waar hij woont is bekend dat de zoon psychiatrisch patiënt is en in het verleden vaker psychoses had. Waarschijnlijk had hij ook een psychose op het moment dat hij zijn moeder met een mes te lijf ging.

Advocaat

De zoon heeft de bekende strafpleiter Umut Ural in de arm genomen, maar die wil niets kwijt. Reden is dat justitie beperkingen tegen de verdachte heeft opgelegd, wat inhoudt dat hij behalve met zijn raadsman geen enkel contact met de buitenwereld mag. "Ik heb mijn cliënt kunnen spreken, maar vanwege de beperkingen die zijn opgelegd mag en wil ik niets zeggen", aldus advocaat Ural.

P1030040 news united dennis bakker
Lees ook
Vrouw overleden bij steekpartij in woning aan Varviksingel in Enschede
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.