Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vrouw overleden bij steekpartij in woning aan Varviksingel in Enschede

IMG 7736 news united dennis bakker
In een wonining aan de Varviksingel is zaterdag een dode gevallen. De omgeving is zondag afgezet met zwarte schermen. De politie gaat zondag verder met het onderzoek.
Beeld: News United / Dennis Bakker

Bij een steekpartij aan de Varviksingel in Enschede is zaterdagavond een vrouw overleden. De politie heeft een man aangehouden en spreekt van een 'incident in de relationele sfeer'.

Zaterdagavond rond 20:00 uur kreeg de politie melding van een incident in een woning waarbij een vrouw gewond was geraakt. De politie rukte meteen met een groot aantal eenheden uit. Er is nog geprobeerd om de vrouw te reanimeren, maar die hulp mocht niet meer baten. Daarop startte de politie meteen met een onderzoek dat al snel leidde naar een verdachte, een man uit Enschede.

De man is aangehouden bij een woning aan het Baurichter en is overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne. Bij deze woning, niet ver van de Varviksingel, zijn ook bloedsporen gevonden op het trottoir en op lantaarnpalen. De woning is verzegeld door de politie.

Forensisch sporenonderzoek

Zaterdagavond werd meteen een deel van de straat afgezet over een lengte van honderden meters. De hele nacht is er forensisch onderzoek gedaan in en nabij de woning waar de overleden persoon is aangetroffen. De omgeving van de woning is zondagmorgen afgezet met zwarte schermen.

De hele Varviksingel tussen de Perikweg en de Kuipersdijk geldt op dit moment nog als plaats delict en wordt bewaakt door de politie. De politie gaat zondag verder met het onderzoek. Over de identiteit van het dodelijke slachtoffer is nog niets bekend gemaakt, wel dat het gaat om de bewoonster van huis.

P1030040 news united dennis bakker
Zaterdagavond tegen negen uur kreeg de politie melding van een incident aan de Varviksingel. De politie rukte meteen met een groot aantal eenheden uit en zette de straat af over een lengte van honderden meters.
Beeld: News United / Dennis Bakker

De politie in Enschede was zaterdagnacht in de hoogste staat van paraatheid. Rond middernacht was een groot aantal agenten op de been aan de Zweringweg met kogelwerende vesten, nadat er een melding was gedaan over schoten. Er werd bij verschillende huizen aangebeld en gevraagd aan bewoners of zij iets hadden gezien of gehoord. Volgens een buurtbewoner zou er echter sprake zijn geweest van vuurwerk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.