Verkeer
Stuur appje
Zoek

BBE-lijsttrekker en wethouder Niels van den Berg vol vertrouwen: 'Wij halen tien zetels'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Niels van den Berg, wethouder en lijsttrekker namens Burgerbelangen Enschede (BBE).

Van den Berg laat in het Vragenvuurtje doorschemeren dat hij de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart vol vertrouwen tegemoet ziet. "Vorige keer (in 2018, red.) had ik bij mijn voorspelling op één of twee zetels na bijna alles goed. Zeven zetels voor BBE. Nu zeg ik: we halen er tien." In dat scenario is de grootste lokale partij van Enschede natuurlijk niet weg te denken uit een nieuwe coalitie. Maar of dat met dezelfde partners (D66, VVD, PvdA en CU) is als nu, dat laat Van den Berg in het midden. "Als de verschillen zo groot zijn, dan zie je ook wel dat het rommelt intern", aldus de lijsttrekker in het vragenvuurtje, dat is opgenomen voordat er een vertrouwensbreuk in de coalitie ontstond.

icon_main_info_white_glyph

Niels van den Berg

Niels van den Berg (44) mag zich waarschijnlijk een van de bekendste lokale politici van Enschede noemen. Al is het alleen maar omdat hij als docent lichamelijke opvoeding op het Stedelijk Lyceum meer dan tien jaar lang sportlessen verzorgde. De geboren en getogen Enschedeër werd in 2010 raadslid voor Burgerbelangen Enschede en in 2014 zelfs fractievoorzitter. Na de verkiezingen in 2018, waarbij BBE de grootste werd, volgde hij Hans van Agteren op als wethouder namens de lokale partij.

Niels van den Berg Ernst Bergboer 2022 02 19 165228 zapf
Niels van den Berg, lijsttrekker en wethouder namens Burgerbelangen Enschede
Beeld: Ernst Bergboer
Enquete screenshot 2022 01 31 204002 thca
Lees ook
Praat mee: wat zijn de belangrijkste thema's bij de verkiezingen in Enschede?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.