Verkeer
Stuur appje
Zoek

Volt-lijsttrekker Erik Kemp voelt in Enschede de energie om er 'op onze manier' wat van te maken

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Erik Kemp, lijsttrekker namens Volt Enschede, dat voor het eerst aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoet.

Erik Kemp vindt Enschede een aantrekkelijke stad voor studenten. Hij is immers zelf ook vanuit Brabant naar Enschede gekomen om te studeren aan de Universiteit Twente, maar ziet zich nog niet direct vertrekken. Wat de stad zo mooi maakt? "Er liggen veel kansen. Je merkt dat er bij mensen veel energie is om er wat te van te maken, op onze eigen manier", aldus Kemp. Hij denkt dat Volt veel (nieuwe) kiezers kan aanspreken bij de gemeenteraadsverkiezingen. We vissen in dezelfde vijver als D66 en GroenLinks, maar ook in dezelfde vijver als de VVD. Dat komt omdat we een middenpartij zijn."

icon_main_info_white_glyph

Erik Kemp

Erik Kemp (28) is de eerste lijsttrekker van Volt in Enschede. De pro-Europese partij doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en heeft met Kemp de gedeelde jongste lijsttrekker in de gelederen. Ook Hidde Heutink (PVV) is namelijk 28 jaar. In het dagelijkse leven is Erik Kemp student Cyber Security aan de Universiteit Twente. Digitale veiligheid is dan ook een van de speerpunten in het programma van Volt.

Erik Kemp Ernst Bergboer 2022 02 20 144823 mksy
Erik Kemp, de lijsttrekker van Volt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.