Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgerbelangen Enschede: 'Veiligheid is het allerbelangrijkste thema'

De wijkagent moet weer zichtbaar worden in de wijk, want ‘mensen kennen hem niet meer’ en cameratoezicht in bijvoorbeeld de fietstunnels zijn maatregelen die Burgerbelangen Enschede wil nemen om de veiligheid in de stad te verhogen. Het allerbelangrijkste thema, zeggen lijsttrekker Niels van den Berg en fractievoorzitter Marc Teutelink van de politieke partij.

“Je moet veilig door de stad kunnen lopen en fietsen”, is de aftrap van het Partijgesprek met Burgerbelangen in de studio van 1Twente. Volgens het tweetal loopt het de spuigaten uit in de stad. “Er zijn veel incidenten. Kijk naar de tunnels, naar de omgeving van het Muizekcentrum, Velve Lindenhof, de Wesselerbrink.

Steekpartijen en autobranden en noem maar op”, sommen Van den Berg en Teutelink op. Volgens lijsttrekker en wethouder Van den Berg is het erger dan jaren geleden. “De onveiligheid gaat nu de wijken in. Dat is erg.”

Die absurde Molenstraat

Eveneens heel erg is de bereikbaarheid van de stad. En hoewel Burgerbelangen zelf deel uitmaakt van het stadsbestuur en verantwoordelijkheid draagt voor de bereikbaarheid van de stad zegt Van den Berg dat hij is geschrokken van de versmalling en herinrichting van de Molenstraat. “Absurd”, zegt hij. “Ik liep daar vast, zag de fietsers op de stoep. Het is onveilig.”

20220311 ITV80 partijgesprekken 2221 gast BBE Niels van den Berg CLEAN
Beeld: 1Twente/Frank Bemthuis

Singels

Maar daar blijft het niet bij, het moet volgens Teutelink ook anders op de singels. “Je moet overal in de stad makkelijk kunnen komen. Singels moet je verbeteren en niet versmallen zoals nu gebeurt. We zijn er volop mee bezig om ruim baan voor de auto’s te geven met bijvoorbeeld een groene golf. Als je de sluitroutes in de stad niet wilt moet je de hoofdroutes goed faciliteren.”

Noord-Enschede

Ook de ontsluiting van Noord-Enschede staat op hun agenda. Desnoods komt de NOEK, de nieuwe noordelijke ontsluitingsweg tussen de UT en het vliegveld, weer op het verlanglijstje van Burgerbelangen. “Maar we kunnen ook kijken of die ontsluiting op bestaande wegen kan.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.