Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse revue van het TwentsTheater in Twents Kwartearken

De Twentse taal promoten en een avondvullend programma met liedjes, toneel en ballet op de planken zetten in de Schouwburg van Hengelo. Dat doen de leden van TwentsTheater, voorheen Stork Dus, al tientallen jaren met succes gezien de grote aantallen bezoekers die dit weekeinde in het Hengelose theater komen. "Tachtig procent van de revue doen we in het Twents. Mooi hè", zegt Cindy Vreman van het revuegezelschap.

In het Twents Kwartearken geeft 1Twente elke week aandacht aan de Twentse streektaal. Deze week stond het revuegezelschap TwentsTheater centraal.

Het verhaal dat dit weekeinde op de planken wordt gebracht gaat over Toon en Stien van ’t Moddergat die de varkens van de hand willen doen en met meerdere dorpsgenoten een wellnesscenter op willen richten. Om erachter te komen hoe zij dit doen en welke hilarische acties hiervoor nodig zijn zul je dit met eigen ogen moeten bekijken. Het stokpaardje van de groep blijft het geliefde Twentse dialect. Bezoekers die het Twents niet onder de knie hebben kunnen het verhaal ook goed volgen.

Zaterdagavond (2 april) om 20.00 uur en zondagmiddag (3 april) om 14.00 uur wordt de revue Overtijd gespeeld in de Schouwburg Hengelo. Info: twentstheater.com

Kriwwelkop

Natuurlijk gaat het Twents Kwartearken ook over nieuwe Twentse woorden die Adrie Hemmink verzamelde: schoft, tearstuve en kiekerieje. En Jessy maakte weer een rondje door het winkelcentrum met het woord van de week: Kriwwelkop. Wil je de betekenissen weten? Kijk dan naar het Twents Kwartearken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.