Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengeloërs en Enschedeërs mogelijk de dupe van stakend buspersoneel

Bus van Keolis op het station in Hengelo Foto RTV Oost
Als onderdeel van een estafettestaking rijdt woensdag een deel van de bussen in Twente niet.
Beeld: RTV Oost

Wie woensdag 8 juni gebruik wil maken van het streekvervoer, moet goed kijken in zijn of haar reisplanner. Als onderdeel van een estafettestaking rijdt een deel van de bussen in Twente niet. Het gaat om chauffeurs van de vestigingen Almelo en Oldenzaal. Volgens vervoersdienst Keolis kunnen ritten in de hele regio vervallen.

FNV

Vakbond FNV ligt al enige tijd in de clinch met de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer. Volgens het FNV Streekvervoer voldoet de aangeboden cao niet aan de eisen van de chauffeurs, die aangesloten zijn bij de vakbond. Om een betere cao af te dwingen, is er sinds mei een estafettestaking aan de gang. Over een langere periode leggen chauffeurs bij bepaalde werklocaties het werk voor één dag neer. Aanstaande woensdag is het de beurt aan Almelo, Oldenzaal, Dedemsvaart en Zwolle.

CNV

Het CNV heeft, in tegenstelling tot het FNV, de aangeboden cao wél geaccepteerd. De chauffeurs die bij deze vakbond zijn aangesloten rijden hun gebruikelijke diensten.

Minder bussen

Niet alle ritten zullen morgen vervallen, maar er rijden wél minder bussen dan normaal. Daarnaast waarschuwt Keolis ook dat de staking gevolgen kan hebben voor al het busvervoer in Twente. Welke bussen niet rijden, is nog niet bekend. De vervoersdienst adviseert mensen om morgen geen gebruik te maken van het busvervoer. Mensen die tóch gebruik maken van de bus wordt geadviseerd om kort voor vertrek de reisplanner te controleren.

Eerdere staking

Het is niet voor het eerst dat de estafettestaking van het FNV invloed heeft op het busvervoer in de streek. Op zaterdag 14 mei was het de beurt aan de chauffeurs in Enschede, Hengelo en Haaksbergen om te staken.

315698 bussen busstation
Lees ook
Vrijwel geen bussen zaterdag in Enschede, Hengelo en rest van Twente; buschauffeurs staken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.