Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Dennis Dönmez lid van PvdA én GroenLinks: ‘Je wilt een blok vormen tegen het steeds groter wordende rechtse geluid’

Voormalig raadslid Dennis Dönmez heeft zich naast het lidmaatschap van de PvdA ook aangesloten bij GroenLinks. Onlangs werd bekend dat de Eerste Kamerfracties van beide partijen gaan fuseren. Maar ook lokale fracties schuiven steeds nadrukkelijker tegen elkaar aan. “Gezien de ontwikkelingen vond ik het wel logisch om ook lid van GroenLinks te worden", aldus Dönmez.

Gezamenlijk

Als gemeenteraadslid is het niet toegestaan om ook lid te worden van een andere partij. Maar omdat Dönmez de raad heeft verlaten werd voor hem de weg vrijgemaakt om ook van GroenLinks lid te worden. “Zowel op het congres van de PvdA als dat van GroenLinks is in grote meerderheid gekozen voor een gezamenlijke lijst of zelfs een gezamenlijke fractie.”

“Laten we eerst eens gaan kijken wat we in de Eerste Kamer doen met elkaar”

Ontdekken

Zowel de PvdA als GroenLinks hebben volgens Dönmez geen grote successen kunnen boeken in de afgelopen jaren. “Door samen te gaan kun je groter worden en een blok vormen tegen het steeds groter wordende rechtse geluid." Dat wil niet zeggen dat Dönmez direct voor een fusie van beide partijen is. “Laten we eerst eens gaan kijken wat we in de Eerste Kamer doen met elkaar en of we daar ook iets mee winnen. Dat moeten we ontdekken.”

“Ik geloof echt in de sociaaldemocratie”

Fusie

Dönmez zegt in hart en nieren PvdA-er te blijven. “Ik geloof echt in de sociale democratie. We kiezen er eerder voor om sociale maatregelen te nemen als we het geld daarvoor hebben dan andere maatregelen. Dat zit in ons bloed en dat zit ook in mijn bloed", aldus de gewezen politicus, die nog geen idee heeft of er ooit een algehele fusie komt tussen beide partijen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.