Verkeer
Stuur appje
Zoek

WTC Twente zoekt ondernemende vrouwen voor ‘mannenloze missie’ naar Zweden

Het is echt gebeurd dat een vrouwelijke ondernemer uit deze regio níet mee mocht op een buitenlandse missie van haar man, eenvoudigweg omdat er ook andere mannen meegingen. Alleen al voor díe vrouw is de komende missie van WTC Twente een uitkomst: er gaan namelijk alleen maar vrouwen mee. Monique Oosterveld moedigt elke ondernemende vrouw aan om mee te gaan naar Zweden van 10 tot en met 13 oktober: “De investeerders in Malmö kijken niet naar wát iemand is, maar wat zij brengt.”

'Behoefte is groot'

Er is plek voor zeker vijftien vrouwen. Oosterveld, die directeur Bedrijfsvoering en Projecten bij WTC Twente is, vertelt: “Ik heb nu vijf aanmeldingen, maar de publiciteitscampagne moet nog van start gaan. Mijn doel is vijftien deelnemers, maar mijn gevoel zegt dat we er overheen gaan. Er is namelijk een grote behoefte onder vrouwen aan inspirerende verhalen van andere vrouwelijke ondernemers én aan investeringsgeld.”

““Vaak willen banken niet investeren in vrouwen. Misschien omdat ze denken dat de kans dat een vrouw succes zal hebben kleiner is?”

Prominente sprekers

De vrouwen die meegaan krijgen een veelzijdig programma aangeboden, waarvan een deel nog ingevuld moet worden. Het is wél zeker dat ze op woensdag 12 oktober de Nordic Fe:male Invest Summit 2022 zullen bijwonen. “Die dag zullen prominente sprekers ingaan op de uitdagingen en kansen waar vrouwelijke ondernemers mee te maken krijgen, met het doel om te inspireren en concrete stappen te zetten in het realiseren van investeringen”, licht Oosterveld een tipje van de sluier op.

Zorg voor de kinderen

Vrouwen die willen ondernemen voelen zich vaak achtergesteld bij mannen. Deels hebben ze het ook lastiger, deels moeten ze ook zelf die stap naar voren durven zetten, vindt Oosterveld: “Ze hebben nog altijd vaker dan mannen de zorg voor de kinderen. Ze zijn daardoor minder flexibel. Als WTC Twente kunnen we daar niet direct iets aan doen, maar we kunnen ze wel bewust maken van de mogelijkheden die ze hebben of die ze moeten grijpen.”

Missie vrouwen wtc twente 2022 FOTO PR magic
Lees ook
Vrouwelijke ondernemers met WTC Twente op buitenlandmissie naar gidsland Zweden

Inclusief ondernemen

Ook bedrijven en instellingen, die vaak door mannen worden gerund, moeten mee in de bewustwordingsslag, vindt Oosterveld: “Vaak willen banken niet investeren in vrouwen. Misschien omdat ze denken dat de kans dat een vrouw succes zal hebben kleiner is? Daarom moeten we het inclusieve ondernemen onder de aandacht blijven brengen.”

Geldschieters

In Zweden zijn ze al verder op dat gebied. Deze Invest Summit (investeringsbijeenkomst) wordt al voor de zevende keer gehouden en levert elk jaar meer succesvolle matches op. Overigens zijn de geldschieters niet altijd vrouwen. Maar daar zullen de vrouwen die met een mooie zak geld hun bedrijf van de grond kunnen tillen, vast geen moeite mee hebben. En zelfs niet hun in Nederland achtergebleven man

Vrouwen die mee willen naar Malmö kunnen zich melden via de website van WTC Twente.

Monique Oosterveld WTC Twente Ernst Bergboer 1
Monique Oosterveld: "Mijn doel is vijftien deelnemers, maar mijn gevoel zegt dat we er overheen gaan. Er is namelijk een grote behoefte onder vrouwen aan inspirerende verhalen van andere vrouwelijke ondernemers."
Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.