Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Een prijsplafond op energie: zijn de Hengeloërs er blij mee?

In de troonrede, die de koning afgelopen dinsdag uitsprak, doet het kabinet een aantal beloftes om de Nederlanders de winter door te helpen. Zo wordt een prijsplafond op energie aangekondigd, waardoor de energie-uitgaven beheersbaar blijven. Wat vindt de Hengeloër hiervan. Wij gingen een dag later de straat op.

Energieplafond

De maximumprijs die voor de energie gaat gelden, staat nog niet helemaal vast. Nu heeft het kabinet het over een prijs van 1,50 euro per kuub gas en 0,70 euro per kWh elektriciteit. Deze bedragen zijn inclusief overheidsheffingen. Ook gelden deze prijzen alleen voor de eerste 1.200 kuub gas en 2.400 kWh stroom. Verbruik je meer dan dit, dan blijf je het volle pond betalen. Wie onder zijn huidige contract een prijs betaalt die lager ligt dan de maximumprijs, blijft die prijs betalen.

Dit prijsplafond geldt vanaf 1 januari 2023 en blijft in ieder geval tot het einde van dat jaar van kracht. Volgens het kabinet zal een gemiddeld huishouden hierdoor zo'n 2.280 euro per jaar besparen.

Vanaf 1 november dit jaar is al verlichting mogelijk met een tussenvariant, waarbij een prijsplafond wordt gesimuleerd en termijnbedragen worden verlaagd. Dit moet nog uitgewerkt worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.